Francisco Javier

Apareix mort Francisco Javier, l'home que buscaven des de fa dies

Francisco Javier Medall Gil, veí de Vila-real, va sortir de casa aviat el dimarts i no va tornar

Francisco Javier Medall Gil va desaparèixer dimarts a Vila-real i els seus familiars tenien l'esperança de trobar-lo amb vida. Desafortunadament, acaben d'arribar males notícies sobre el seu parador. El van trobar mort aquest dimecres, a última hora de la tarda a la Serra d'en Galceran.

La policia havia iniciat una intensa recerca en què també van demanar la col·laboració dels veïns. La família també s'havia mobilitzat per fer màxima difusió sobre el cas i aconseguir localitzar-lo sa i estalvi. Finalment, no ha pogut ser, i ara intenten aclarir els fets.

Encara no hi ha conclusions fermes sobre la mort d'aquest home, però per les circumstàncies de la troballa no descarten el suïcidi. En tot cas, es tracta d'una nova desaparició amb final tràgic al nostre país. Les autoritats recorden que és important denunciar aquests casos durant les primeres hores.

La desaparició de Francisco Javier

Francisco Javier Medall Gil, un veí de Vila-real de mitjana edat, estava desaparegut des del dimarts 14 de juny. Francisco Javier era professor a l'autoescola Alarcia de la localitat castellonenca. Totes les alarmes van saltar quan no va tornar a casa després de diverses hores.

Francisco Javier
Les autoritats han trobat mort Francisco Javier. | Catalunya Diari

La seva parella va difondre ràpidament el cas a través de les xarxes socials, amb l'esperança de poder-lo trobar amb vida. «Va sortir molt d'hora de casa ahir, 14 de juny, i ningú en sap res», explicava a la publicació. «Javi, t'esperem, t'estimem», afegia, i agraïa la implicació dels veïns.

La Policia Local de Vila-real també va fer una crida demanant la col·laboració ciutadana per localitzar el desaparegut. La cerca s'havia focalitzat en els paratges naturals de l'entorn on finalment ha aparegut. Malauradament, el van trobar sense vida.

Hi ha una investigació en marxa

La Serra d'en Galceran és una petita localitat rural de Castelló envoltada de la serra que li dona nom. Hauria estat allà, al paratge natural d'aquestes muntanyes, on van trobar el cos sense vida de l'home desaparegut. El lloc es troba a la Plana Alta, a 50 quilòmetres de Castelló.

Què li ha passat a Francisco Javier? És la pregunta que es fan els investigadors després de trobar el cos sense vida d'aquest veí de Vila-real. Tot i que encara és aviat per treure'n conclusions, les circumstàncies de la desaparició i de la troballa fan pensar en un possible cas de suïcidi.

La Guàrdia Civil ha confirmat la troballa del cos sense vida de Francisco Javier Medall Gil. Segons fonts de la Benemèrita, estan esperant l'examen forense del cadàver per determinar-ne la causa de la mort. Mentrestant, totes les hipòtesis de la investigació segueixen obertes.

Què fer davant una desaparició

Les primeres hores són crucials per denunciar la desaparició d'una persona i poder-la trobar amb vida. Hi ha la creença errònia que cal esperar 24 hores per denunciar. Això no és així, i de fet aquest lapse de temps pot marcar el desenllaç de la investigació.

Francisco Javier i la seva parella
Foto de Francisco Javier amb la seva parella | Cedida

Tot i això, hi ha una sèrie de coses a tenir en compte a l'hora d'afrontar la desaparició d'un familiar. Abans de denunciar, cal intentar posar-se en contacte amb la persona i fer unes primeres investigacions. Només en cas de no obtenir resultat, s'ha de procedir a la denúncia.

Els denunciants han d'aportar el màxim d'informació possible sobre les circumstàncies de la desaparició i la descripció física del desaparegut. Elements com la roba que portava a l'hora de desaparèixer poden ser determinants. Després cal seguir rigorosament les indicacions de la policia.