Fotomuntatge del desaparegut.

Apareix mort en Manuel, l'home de 44 anys a qui buscaven des de feia dies

Va viatjar divendres passat a Lanjarón per passar uns dies i va desaparèixer després de sortir amb el cotxe

Divendres de la setmana passada, Manuel Díaz Angulo va sortir de casa seva per allotjar-se en un hotel de Lanjarón (Granada) durant uns dies. L'endemà va sortir amb el cotxe i li van perdre la pista. La Guàrdia Civil ha trobat aquest matí el seu cos sense vida, hores després que trobessin el cotxe.

Es tracta d'una zona agresta de muntanya a l'alçada del quilòmetre 5 de la carretera que uneix Órgiva amb Vélez de Benaudalla. La zona és a prop del pantà de Rules, on ahir a la tarda van trobar el cotxe de Manuel. Aquest matí han trobat el cadàver en una zona propera.

Manuel Díaz Angulo tenia 44 anys i la seva desaparició va estranyar a l'entorn perquè aparentment no tenia problemes. Des de dissabte fins avui, un ampli dispositiu de la Guàrdia Civil l'ha estat buscant a la zona on va desaparèixer. Avui s'ha confirmat el trist final, i ara intenten trobar una explicació.

Va deixar les seves coses a l'hotel

Manuel Díaz Angulo va néixer a Jerez de la Frontera fa 44 anys, i se n'havia anat el cap de setmana a Lanjarón per passar uns dies. El dissabte 12 de març va sortir amb el seu cotxe, un Citröen C3 blanc, per aparentment fer una volta. A l'hotel on s'allotjava va deixar les seves pertinences i va desaparèixer.

Cartell del desaparegut.
Cartell per trobar Manuel Díaz Angulo. | CatalunyaDiari
 

Els seus familiars no podien contactar-hi, i el seu germà va presentar una denúncia per la seva estranya desaparició. Les patrulles de seguretat ciutadana i especialistes de la Guàrdia Civil van participar en les tasques de cerca i rescat. Sempre van treballar amb la hipòtesi que no podia ser gaire lluny.

La seva desaparició havia sorprès molt als seus familiars, ja que en principi no tenia problemes i es comunicava amb ells diàriament. Durant tot el dissabte van estar intentant posar-s'hi en contacte, però el seu telèfon estava fora de servei. Va ser aleshores quan van saltar totes les alarmes.

Feia hores que no en sabien res

Els seus familiars van denunciar la desaparició diumenge al matí, diverses hores després de no tenir-ne notícies. Manuel s'havia desplaçat a Lanjarón amb el seu cotxe, el mateix amb què va sortir de l'hotel el dia que va desaparèixer. Cada dia parlava amb la mare, però aquell dia va deixar d'estar disponible.

El seu germà es va desplaçar en persona fins al lloc on s'allotjava, i va comprovar que Manuel no hi era, però sí que hi eren les seves pertinences. La policia va organitzar un dispositiu de recerca al qual es van sumar voluntaris de Lanjarón i diversos cossos policials. L'entitat SOS Desaparecidos va compartir una foto seva.

La Policia Nacional no va escatimar recursos i una unitat es va desplaçar des de Madrid per treballar a la geolocalització del telèfon mòbil. El telèfon va continuar emetent senyal durant dos dies, fins que es va perdre aquest dimarts passat. Els agents van delimitar el perímetre de recerca, fins a acostar-se al cos.

Investiguen les circumstàncies

Ahir a la tarda van trobar el cotxe blanc a l'esmentada zona agresta a prop del pantà. Els agents van intensificar la recerca davant la certesa que el desaparegut era a prop del vehicle. Aquest matí, en reprendre les feines de recerca, han trobat el cos sense vida de l'andalús.

La policia investiga ara les circumstàncies en què podria haver mort aquest home de Jerez, i de moment no descarten cap hipòtesi. Intenten aclarir si es tracta d'una mort accidental o si podia haver comès un suïcidi. La notícia ha causat una gran consternació a l'entorn, que mantenien l'esperança de trobar-lo viu.

Fonts policials van afirmar que no havien trobat restes de sang ni de violència al cotxe de la víctima. Tampoc al telèfon mòbil, que va aparèixer al costat del cotxe i amb què estaven revisant el seu historial de trucades i missatges. Manuel vivia a la zona de Picadueñas i estava molt vinculat amb el futbol local.