Imatge de dues ambulàncies a la platja de La Zurriola

Mor un home a Espanya davant els seus fills petits, la seva dona i la seva sogra

La família es trobava gaudint d'un dia de platja quan va ocórrer la tragèdia

El passat dimarts 15 de març, la tragèdia va topar sobre una família que es trobava gaudint d'una de les platges de Sant Sebastià. Eren prop de les 14.20 de la tarda quan l'Ertzaintza va rebre un avís d'emergència.

Ràpidament, els agents van anar a la platja de Zurriola on un home de nacionalitat nord-americana demanava auxili. No obstant això, no van poder fer res i l'home de 44 anys va acabar perdent la vida davant de la seva dona, els seus dos fills i la seva sogra.

L'home es trobava fent pàdel-surf quan va ser engolit pel mar

La borrasca Celia està fuetejant amb força tot el país. És més, a Espanya no hi ha lloc que no hagi experimentat les inclemències d'aquest fenomen meteorològic amb què s'acomiada l'hivern.

Imatge d'una taula de surf a sobre de la sorra d'una platja
L'home ha mort mentre feia pàdel-surf | Canva

Tot i això, hi ha els que hi veuen les condicions idònies per gaudir d'unes onades on surfejar. I això és precisament el que estava fent una família de nord-americans que estava de vacances a Sant Sebastià.

Encara que, el que havia de ser una jornada tranquil·la i plàcida va acabar convertint-se en un autèntic malson. En un moment donat, diverses persones que eren a la platja es van adonar que l'home de 44 anys estava demanant auxili.

Es trobava ficat al mar practicant pàdel-surf quan el fort onatge de la zona va començar a arrossegar-lo. Ell intentava mantenir-se a la superfície, però una vegada i una altra les onades l'empenyien. La seva família des de la riba va començar a témer el pitjor i ràpidament es va avisar a l'Ertzaintza.

Per la seva banda, un equip de la Creu Roja es va aproximar a l'home en les motos d'aigua per intentar agafar-lo. Un cop rescatat, el van portar a la riba on li van practicar les maniobres de reanimació. Però malauradament, res van poder fer per salvar-li la vida i el surfista va acabar mort davant de la seva família.

Va ser copejat contra les roques

Tal com han informat, l'home havia llogat una taula de pàdel-surf a la platja de Zurriola. No obstant això, la marea i els forts corrents van acabar emportant-se'l cap a una zona plena de roques. Allà, l'onatge el va empènyer contra elles rebent un fort impacte que el va deixar inconscient.

«Les onades se l'han emportat cap a les roques de Sagüés», expliquen des de l'Ajuntament de Sant Sebastià. «Els sanitaris han intentat reanimar-lo durant una mica més de mitja hora sense que finalment hagin pogut fer res per salvar-li la vida», assenyalen.

Imatge de diversos efectius de la policia traslladant un cadàver
Els sanitaris no van poder fer res per salvar la seva vida | Twitter: MikelGasca

Normalment el pàdel-surf no comporta un risc molt elevat, tot i això, en el cas del mar embravit les conseqüències poden ser tràgiques. En el cas de les costes cantàbriques, la borrasca Celia està provocant vents costaners i onades fortes, en alguns casos de fins a sis metres d'alçada.

Per això des de Protecció Civil adverteixen del perill que suposa trobar-se a prop del mar i més encara, dins seu. Es corre el perill de ser copejat per una onada i arrossegat fins al fons sense pràcticament opcions de sortir airós. Per no parlar, a més a més, sobre com resulta de difícil qualsevol rescat marítim en aquestes condicions tan adverses.

De fet, no ha estat l'única mort que s'ha produït a les nostres platges. El cap de setmana passat una nena de 9 anys va ser donada per morta a les Canàries després de trobar-la en una piscina natural. Finalment es va tractar d'un error i la menor es troba en estat crític, però el seu pare sí que va morir després de ser arrossegat pel mar.

Així mateix, el Centre de Coordinació d'Emergències adverteix que la majoria d'ofegaments són producte de la irresponsabilitat davant dels avisos de precaució. A més, un gran nombre de víctimes mortals correspon a persones estrangeres que es troben de vacances al nostre país.