URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Un home apareix amb vida quan feia cinc anys que es creia que havia mort

La principal hipòtesi és que va decidir anar a viure sol i aïllat al bosc

Ricardas Puisys, l'home que es va donar per mort i ha reaparegut cinc anys després
El protagonista de la història ha reaparegut cinc anys després de desaparèixer | FACEBOOK

 

Ricardas Puisys, de 40 anys i nacionalitat lituana però resident al Regne Unit, va desaparèixer ara fa cinc anys, i quan tothom el donava per mort ha 'recobrat vida'. La policia va donar per mort a aquest home, i la principal hipòtesi va ser que havia estat assassinat. Ara bé, com si es tractés d'una pel·lícula de por, cinc anys després que tots creguessin que l'havien matat, Ricardas ha tornat a aparèixer i la policia ha descobert que havia estat vivint al bosc.

 

L'home s'havia instal·lat recentment a Anglaterra, quan va caure en mans d'una xarxa vinculada a la màfia i amb empresaris sense escrúpols. Ricardas Puisys residia a la localitat de Chatteris, al comtat de Cambridgeshire. Allà vivia enmig d'una petita comunitat lituana. La localitat superava per poc els 10.000 habitants. Era un home qualificat i treballador, però amb un escàs domini de la llengua nativa, l'anglès. Això va facilitar que entrés en el món de la màfia, acabant per ser víctima de l'esclavitud moderna.

 

Un immigrant que no coneixia l'anglès i va caure en mans d'una màfia

La policia ja tenia indicis previs sobre la situació que estava vivint Ricardas. A finals d'agost de 2015, els serveis d'emergències van rebre una alerta que informava que l'home estava en perill, sent explotat, i que havia modificat el seu lloc de residència dins de la ciutat de Wisbech. L'última vegada que es va conèixer el parador de Puisys va ser el 26 de setembre de 2015. Llavors, va ser vist en el seu lloc de treball, a 20 milles de la seva residència. Des de llavors, no va tornar a acudir a la feina.

 

La policia va obrir una investigació per assassinat el mes de novembre d'aquell mateix any, i un mes després va procedir a la detenció d'un home considerat com a sospitós de posar fi a la vida del lituà. Finalment va ser alliberat sense càrrecs, i la situació es va tornar a repetir amb un segon sospitós tres anys després.

 

Inesperadament, el cas va fer un gir de 180 graus. L'agost de 2018 es va obrir un perfil de Facebookamb el seu nom i fotos seves. En tan sols un mes, ja tenia 69 amistats a la xarxa social que pertanyien a l'entorn del 'mort'. Un testimoni va assegurar que veure el desaparegut el passat mes de juny mentre caminava per un bosc.

 

La inesperada aparició de Ricardas Puisys quan ningú s'ho esperava

L'1 de juliol, Ricardas va aparèixer viu en Wisbech. Rob Hall, Detectiu Inspector Cap de la Unitat de Crims Prioritaris de Bedfordshire, Cambridgeshire i Hertfordshire, ha informat que «durant gairebé cinc anys la desaparició de Ricardas ha estat un complet misteri. Això va ser fins que vam rebre informació a finals de juny que ens va portar a trobar-lo», explica en un comunicat compartit per la policia de Cambridgeshire.

 

A més, va afegir que «hi havia una preocupació genuïna que Ricardas sortís perjudicat aquesta nit. No va tornar al seu treball el dilluns 28 de setembre de 2015 com s'esperava, però ara creiem que Ricardas va prendre la decisió de fugir, ja que havia estat víctima d'un delicte d'explotació». Rob Hall ha assegurat que s'ha trobat a Ricardas vivint a la mala herba en el bosc de Harecroft Road, després de realitzar una recerca exhaustiva.

 

«Molt bé amagat després d'haver-se ocultat deliberadament i no haver parlat amb ningú durant algun temps. Vam prendre la decisió de no anunciar públicament que havíem trobat a Ricardas viu fins ara per protegir-lo i posar en marxa mesures de salvaguarda», ha conclòs l'Inspector Cap.


Comentaris

envia el comentari