Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una persona

Aprofiten una sortida extraescolar per agredir i insultar el seu professor a Barcelona

Els estudiants menors d'edat van intimidar al seu professor pel fet de ser homosexual

El passat 17 de maig, va ser el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia per commemorar la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de l'any 1990.

Tot i que han passat uns quants anys i la societat, aparentment, ha fet una gran evolució pel que fa a la tolerància davant el col·lectiu, encara hi ha moltíssims casos d'agressions LGTBIfòbiques cap a les persones de la comunitat.

Dos estudiants agredeixen al seu professor per ser homosexual

Les agressions tant verbals com físiques estan a l'ordre del dia a Catalunya. Sense anar més lluny, dos estudiants menors d'edat han estat denunciats pels Mossos d'Esquadra per insultar i amenaçar al seu professor pel fet de ser homosexual.

Els fets han tingut lloc a Barcelona, en el marc d'una sortida extraescolar i posteriorment, els alumnes van seguir al docent pel carrer durant una hora i mitja amb la finalitat de vexar-lo i intimidar-lo. 

Així ho ha publicat, a través d'una piulada, la policia catalana al seu compte de Twitter. Per tal de donar visibilitat a les agressions que pateixen aquest col·lectiu.

«En una sortida extraescolar dos estudiants insulten i amenacen a Barcelona el seu professor per ser homosexual. Després el segueixen durant una hora i mitja pel carrer intimidant-lo. Els menors queden denunciats».

Campanya dels Mossos d'Esquadra 

En commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, el cos de la policia catalana ha iniciat una campanya per tal de proporcionar visibilitat a aquest tipus d'agressions. 

El cos policial, també ha publicat el malson que ha hagut de viure durant un any un menor transgènere per part dels seus companys d'institut.

«Durant un any seguit un menor transgènere és intimidat, rep insults i un tracte vexatori continuat per part de companys d'institut. Finalment, ho denuncia i denunciem els quatre menors que l'assetjaven». 

Dades molt alarmants

Segons un informe sobre salut i drets sexuals i reproductius elaborat per l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la discriminació per raó d'orientació sexual entre l'alumnat ha incrementat considerablement.

L'informe recull que entre les persones homosexuals, les agressions han augmentat del 10,6% al 30,1% i entre les persones bisexuals ha crescut d'un 18,9% a un 22,2%.