Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'Esther López i un guàrdia civil

Una nova prova recolza el que la Guàrdia Civil creia sobre la mort d'Esther López

El cas d'Esther López s'aclareix més amb l'últim informe de laboratori

La desaparició i la mort d'Esther López segueix sense resoldre's. Fins ara, Óscar, l'última persona que la va veure amb vida, és el principal sospitós, encara que no hi ha cap detenció. Però ara s'ha fet un pas més per aclarir els fets gràcies a una nova prova.

Concretament, l'informe del laboratori que ha analitzat les restes de sang del cos de la jove ha deixat clar que la val·lisoletana no va morir a l'acte, sinó que va ser traslladada fins a la cuneta on es va trobar.

El cas d'Esther López fa un pas important

El tràgic final per a López continua sent investigat a fons per intentar descobrir-ne el responsable o responsables del cas. Les últimes setmanes aquest succés ha estat al focus de la mirada per les declaracions de Carolo, un altre dels seus amics. I també perquè es considera la possibilitat que una dona tingui a veure en els fets.

Fotomuntatge d'Esther López i una zona on se la va buscar
La sang a les mans d'Esther López ha servit per aclarir el que li va passar | Europa Press

Tot i això, la notícia realment important és la que s'ha donat en les últimes hores. Com ha donat en exclusiva Ok Diario, hi ha un nou informe de laboratori que ha aclarit més l'assumpte. Exactament, el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, després d'analitzar les taques de sang a la roba i el cos d'ella, ha arribat a un resultat significatiu.

Ha conclòs, tal com els investigadors pensaven, que la víctima no va morir immediatament. Això ha quedat de manifest en comprovar que l'Esther tenia sang pròpia a les mans. Per això s'ha arribat a la conclusió que n'estava conscient i va poder tocar una de les lesions que tenia.

Més específicament es creu que va palpar la gran ferida que tenia al front. Ferida que va provocar que la seva brusa quedés també tacada, igual que el seu coll i el seu abric.

D'aquesta manera, s'estableix que la víctima va morir a conseqüències de les lesions i de les temperatures baixes que va patir. Una mort que potser s'hauria evitat si hagués estat atesa.

Altres resultats nous del cas d'Esther López

Aquest informe, que ara s'ha donat a conèixer, ha permès descobrir altres resultats rellevants. Així, ha analitzat els objectes que hi havia a la cuneta on va ser trobada. Restes com ara burilles, mocadors de paper, el precinte d'un tap o, fins i tot, un tapaboques d'una llanda.

Als esmentats elements no hi havia cap resta de l'ADN de la noia. I això ve a aclarir la idea que es tenia i és que la val·lisoletana no va ser atropellada en aquest lloc. És a dir, que una o diverses persones la van traslladar fins allà hores abans que fos trobada i van optar per 'muntar l'escena'.

Aquesta teoria ja la tenien els investigadors per la posició en què estava el cos i, fins i tot, els seus objectes personals.

Cotxes de la Guàrdia Civil al lloc dels fets.
Esther va ser traslladada a la cuneta per algú | Europa Press

A l'estudi realitzat s'ha pogut trobar, a més, sang d'Esther a la bossa d'ella. Un fet per al qual es consideren dues possibilitats.

La primera és que aquesta sang va poder arribar directament del cos de la jove. I la segona és que la persona que la va traslladar es va tacar amb aquella i, sense voler-ho, la va transferir a l'esmentat objecte personal.

Aquest dubte queda per resoldre igual que la identitat de l'individu o individus que es troben darrere del tràgic succés. I per això, la Guàrdia Civil continua treballant a fons, ja que el seu objectiu és aclarir d'una vegada aquest cas que té destrossat tota la família López.

Sara, cosina d'Esther López, llegint un comunicat
La família d'Esther necessita que es resolgui el cas al més aviat possible | El Norte de Castilla