Muntatge de Miguel Carcaño i el pis on va morir Marta del Castillo

Miguel Carcaño podria revelar el parador de Marta del Castillo d'aquí a pocs dies

La família de la víctima té l'esperança de trobar-la per fi

Està previst que dijous vinent comenci el judici promogut contra Francisco Javier García, 'El Cuco', i la seva mare.

El jove va ser condemnat per encobrir el 2009 l'assassinat de Marta del Castillo i la seva progenitora per un presumpte delicte de falsedat testimonial. Miguel Carcaño anirà com a testimoni i estarà obligat a declarar.

Miguel Carcaño, una peça fonamental al judici d'aquesta setmana

Fonts del Tribunal Superior de la Justícia andalusa confirmaven la notícia, després que al juny el Jutjat sevillà d'Instrucció ordenés l'obertura de judici oral contra mare i fill.

A més de la sessió inicial de dijous, ja n'hi ha previstes d'altres per divendres, els dies 31 de maig i 2,7 i 9 de juny.

El pare de la víctima, Antonio del Castillo, considera que 'El Cuco' «ha de dir la veritat» sobre el que ha passat perquè «a ell li convé i a tots ens convé». Els pares de la noia mantenen l'esperança de saber algun dia per fi què li va passar a la seva filla Marta i on es troba el seu cos.

Fotomuntatge de Marta del Castillo i Miguel Carcaño
El testimoni de Carcaño és clau | La Noticia Digital

Aquesta vegada confien que Miguel Carcaño, com a testimoni a la vista oral, també digui «la veritat». I és que fa molts anys que estan patint amb aquesta situació.

Sobre el testimoni de Carcaño, també l'advocada de la família de Marta manté l'esperança. «Té obligació de dir la veritat. Si menteix i l'enxampen, tornem a començar», explicava darrerament.

El segon procediment contra 'El Cuco'

En la seva segona interlocutòria de continuació de les diligències, el jutge instructor, Carlos Mahón, reitera que abans que 'El Cuco' donés declaració el 2011 ja tenia un pla. Hi estaven també involucrats la seva mare i la seva parella.

«Tots ells van crear un pla, que tenia com a única finalitat enganyar el tribunal sobre què va passar en veritat el dia 24 de gener de 2009, el dia que va morir la menor», deia darrerament Mahón.

Imatge de 'El Cuco'.
'El Cuco' té una cita amb la justícia dijous vinent  | Cedida

Cal no oblidar que el judici es va saldar amb la condemna de Miguel Carcaño a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat i l'absolució de la resta dels acusats.

Posteriorment, el Tribunal Suprem va afegir un any i tres mesos més a la pena de presó imposada a Carcaño.

Segons explica el jutge instructor en aquesta segona interlocutòria, l'octubre del 2011, quan 'El Cuco' ja era més gran, va testificar a Sevilla contra els adults acusats per l'esmentat crim.

«D'acord amb el pla creat», ha manifestat al tribunal «de manera falsa» que no havia estat el 24 de gener del 2009 al pis del carrer León XIII.

Marta del Castillo
Han passat més de 10 anys des que Marta va desaparèixer | CEDIDA

Aquí va ser on «se li va donar mort» a Marta del Castillo. Segons les seves declaracions, havia estat «amb uns amics en franges horàries diferents a les reals».

La família de Marta del Castillo no pot suportar més mentides sobre el cas de la seva filla

Ja han passat molts anys i els familiars de la víctima volen que les restes mortals de Marta puguin descansar per fi en un lloc on poder vetllar-la.

Els pares de Marta del Castillo
Els pares de Marta del Castillo estan desesperats per trobar el cos de la seva filla | Europa Press

És molt complicat assimilar la situació que els ha tocat de viure. Confien que aquesta vegada sigui la definitiva i en les pròximes sessions, que començaran dijous, es digui tota la veritat sobre el que ha passat.

De moment encara caldrà esperar uns dies per veure quines són les declaracions, tant de testimonis com d'acusats.