Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lesicka, la dona que va matar el seu fill de 2 anys a Manchester, i Chilvers, la seva parella, en una foto penjada a les xarxes socials

Apunyala el seu fill de 2 anys després d'abusos i enganys del seu marit

La dona ha estat condemnada a 15 anys de presó i la seva parella a 18 mesos
Lesicka, la dona que va matar el seu fill de 2 anys a Manchester, i Chilvers, la seva parella, en una foto penjada a les xarxes socials
Lesicka va apunyalar el seu fill de dos anys fins a la mort | Facebook

15 anys de presó per la mare que va matar el seu fill de dos anys. Els fets van tenir lloc a Manchester quan Lesicka, víctima d'un col·lapse derivat de l'abús psicològic del seu marit, va apunyalar el seu fill James fins a la mort. El tribunal també va decretar 18 mesos de presó per Peter Chilvers, parella de Lesicka, per l'abús domèstic que li havia infligit.

Segons detalla 'Manchester evening news', tots dos es van conèixer quan treballaven a Ryanair, ell com a pilot i ella com a hostessa de vol, tot semblava anar bé fins que Chilvers va començar a mostrar un comportament agressiu fins a convertir-se en un «monstre controlador» tal com ella el va descriure.

«Un monstre controlador»

Chilvers va tenir una aventura amb una altra companya de feina, no obstant això, donava les culpes del seu comportament a Lesicka a qui acusava de ser «massa amigable» amb altres homes quan tenia atacs irracionals de gelosia. També li agradava tapar-li el nas mentre es feien un petó perquè ella no pogués respirar. En altres ocasions s'arrencava cabells del cap i li posava a la boca tot obligant-la a empassar-se'ls. 

Un maltractament que va anar més i que va portar a Lesicka a  denunciar, anys més tard, els fets a la policia, a fer-se fotos dels hematomes i a portar proves dels abusos que estava patint.  La policia tenia planejat arrestar a Peter el mateix dia que es va produir l'assassinat. Peter tornava d'un vol i els agents el volien detenir poc després de la seva arribada. Davant d'aquesta situació Lesicka va patir un col·lapse mental que la va portar a matar el seu fill i, posteriorment, intentar suïcidar-se.

Després del seu ingrés en un centre psiquiàtric els metges van determinar que els abusos que havia patit l'havien portat a patir aquest col·lapse mental,  tot anul·lant la seva capacitat per entendre la seva conducta, per actuar racionalment i per poder  exercir un control sobre ella mateixa. El fiscal va concloure que Peter l'havia tractat «com si fos una possessió amb qui fer el que volgués».

També et pot interessar...