Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Arxivada la denúncia del Govern per la crema d'un ninot de Puigdemont en un poble sevillà

Arxivada la denúncia del Govern per la crema d'un ninot de Puigdemont en un poble sevillà

La Fiscalia considera que no hi va haver incitació a l'odi ni va ser una discriminació per motius ideològics

Arxivada la denúncia del Govern per la crema d'un ninot de Puigdemont en un poble sevillà
Arxivada la denúncia del Govern per la crema d'un ninot de Puigdemont en un poble sevillà | Twitter

 

La fiscalia ha decidit arxivar la denúncia del Govern per la crema d'una figura de Carles Puigdemont durant unes festes en el poble sevillà de Coripe. Argumenta que no representa el president de la Generalitat, sinó un «fugat de la justícia» buscat per «delictes molt greus», així que no es pot acceptar que l'advocat de la Generalitat es personi en el cas.

El cas només podria tirar endavant si el propi Puigdemont fos qui presentés una querella per un presumpte delicte d'injúries. D'altra manera, el seu advocat no es pot personar en el judici i la denúncia quedarà arxivada.

La crema del ninot no va suposar una «discriminació o rebuig a una ideologia política»

Segons la Fiscalia, el contingut d'aquesta festa no va suposar una «discriminació o rebuig a una ideologia política» ni va emparar «actes d'incitació a la violència» contra els independentistes, ja que en les expressions proferides pel públic «en cap moment es fa referència ni a la ideologia ni al lloc de procedència del personatge».

Coripe
El ninot de les festes de Coripe representava Puigdemont | Twitter

 

«Pretendre estendre la representació de la Crema del Judes en relació amb un personatge concret amb un atac a una ideologia política resulta un artifici  que no troba acomodament en la jurisprudència del TC ni del Suprem», ha declarat el fiscal. 

La festa de la Crema del Judes té lloc el Diumenge de Resurrecció i es tracta d'una festa d'interès turístic nacional que consisteix en cremar una figura que representa algú que ha actuat malament. La fiscalia remarca que «no és costum ni part de la festa insultar el personatge», pel que conclou que no hi va haver incitació a l'odi ni va ser una discriminació per motius ideològics.

També et pot interessar...