rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un accident de trànsit deixa 2 ferits greus a la T-11 al Baix Camp

Quatre homes assalten una masia i tanquen la família en una habitació a Martorelles

Han entrat a la masia Can Puig amb la cara tapada i roba de camuflatge | Els Mossos han obert una investigació per esbrinar què ha passat
La unitat d'investigació dels Mossos s'han fet càrrec del cas. | Cedida

 

Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assalt que han patit aquesta matinada de divendres, 20 de juliol, una família de Martorelles, al Vallès Oriental. El pare i els fills, menors d'edat, resideixen a la masia de Can Puig, al terme municipal d'aquest municipi del Vallès Oriental. Al voltant de tres quarts de vuit del matí un grup d'homes, quatre segons fonts properes a la investigació, han entrat a la masia i han tancat en una habitació als membres de la família just quan s'han despertat. Tot i que no els han lligat ni agredit, els han tingut retinguts en aquesta habitació mentre han regirat la masia.

 

Tancats durant 10 minuts en una habitació

Els homes, amb les cares tapades i amb roba de camuflatge, han resseguit les diferents dependències de la casa buscant alguna cosa. Segons han explicat fonts properes a la investigació, els lladres no volien emportar-se tot el que trobaven, buscaven alguna cosa concreta, per com han deixat les habitacions que han regirat. Quan l'han trobat, han marxat.

 

Els Mossos d'Esquadra tracten d'esbrinar què buscaven amb la col·laboració de la família, que també ha d'explicar a la policia si troben a faltar alguna cosa. Durant els deu minuts que ha durant el presumpte assalt, l'home i els seus fills han estat tancats en una habitació. La policia catalana ha confirmat que els membres de la família retinguts pels assaltants no han estat ferits. Els assaltants, i segons les explicacions del propietari de la masia Can Puig, els han amenaçat amb una arma blanca.

 

Quan diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra han arribat a la finca, ja no hi havia rastre dels lladres i han confirmat que no hi havia destrosses a la masia. La unitat d'investigació de la policia catalana s'ha fet càrrec del cas.

 

Una masia amb antecedents

Tal com detallen diversos mitjans locals, el propietari de Can Puig va ser detingut l'any 2009 per tenir en la seva possessió un arsenal d'armes sense llicència. Va ser la seva exparella qui va denunciar-lo a la policia, fet que va portar a la policia a entrar a la masia. Hi van trobar 45 revòlvers, pistoles, rifles i escopetes i més de 15.000 cartutxos. . La majoria de les armes funcionaven perfectament, tot i que algunes d'elles tenien més de cinquanta anys, com ara un subfusell de la Segona Guerra Mundial. Quan va ser detingut el fiscal va demanar per Julià P.M. 11 anys de presó.