URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Tres mesos de presó per l'home que va robar almoines d'una església de Barcelona

L'Audiència Provincial rebaixa les pretensions del Fiscal, que demanava tres anys de presó per l'home acusat de robar 30 euros d'una caixa d'almoines
Gerard B., davant del tribunal, després de ser traslladat des de Lledoners pels Mossos. | Guillem RS

 

L’home de 29 anys que va robar les almoines d’una esglèsia del barri del Raval de Barcelona el passat mes de juny de 2017 haurà d’estar tres mesos a la presó. El fiscal demanava una pena de tres anys de presó però la sentència judicial que ha dictat la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Barcelona ha rebaixat aquesta petició a només tres mesos de presó, que se sumaran als altres condemnes que té el detingut per altres fets delictius. Tal com també recull la sentència, Gerard B. té gairebé una desena de fets, ja amb condemna ferma, per robatoris. L’home està ingressat a la presó de Lledoners.

 

Rebaixat el delicte de robatori amb força a furt

Els magistrats han acabat condemnant l’home per un delicte de furt que ha atenuat per la seva adicció, en el moment dels fets, a les drogues. Els tres magistrats de la sala no han vist clara la declaració de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona que va actuar després del furt i la del capellà de l’esglèsia del Carme, del barri del Raval. Tot i que en la gravació es veu clarament l’home acusat, en la sentència s’explica que no es pot observar l’imputat forçar la caixa de les almoines, fet que ha propiciat que la sala hagi rebaixat el delicte de robatori amb força, que té una pena molt més alta, a delicte de furt. Tot i que durant les declaracions es va parlar d'una quantitat robada d'uns 30 euros, els magistrats no poden dictaminar quants diners van ser furtats per l'home. En la sentència s'arriba a parlar «d'algunes modenes».

 

L'addicció del condemnat a la droga en el moments dels fets ha permès als magistrats aplicar un atenuant. Durant la vista oral es va presentar un informe mèdic realitzar al detingut i que posava en relleu que l'home era consumidor habitual de diversos tipus de droga: cocaïna, heroïna, marihuana... Durant el visionat de les càmeres de seguretat de l'esglèsia es veu que l'home, tot i que percep que hi ha altres persones, intenta fer-se amb els diners amb un sentiment «d'impunitat», un fet que fa pensar als magistrats que té les seves «capacitats mermades» per culpa de les drogues.

 

Programa de desintoxicació a Lledoners

Per l'advocat de Gerard B., aquesta sentència és una «bona notícia». Lliure al seu client d'una pena de tres anys de presó per un delicte de robatori amb força que no s'ha pogut acreditar. La defensa del noi va demanar l'absolució o rebaixar el delicte a furt, un extrem que els magistrats que han redactat la sentència han acceptat. L'home també va explicar davant dels tres magistrats que havia inciat a la presó un tractament de desintoxicació, que havia funcionat i que estava net des de feia setmanes.