Demanen 3 anys de presó per un home que va robar 30 euros d'una caixa d'almoines d'una església de Barcelona

La Fiscalia vol que se'l condemni per robatori amb força | La defensa creu que se l'ha d'absoldre o imputar-li només una falta per furt
Gerard B., davant del tribunal, després de ser traslladat des de Lledoners pels Mossos.
Gerard B., davant del tribunal, després de ser traslladat des de Lledoners pels Mossos. | Guillem RS

Un home de 30 anys s'enfronta a una pena de 3 anys de presó per haver robat 30 euros d'una caixa d'almoines de l'església de Betlem, del carrer del Carme de Barcelona, el mes de juny de 2017. És la pena que el fiscal demana a Gerard B., actualment pres a la presó de Lledoners per altres delictes, per haver forçat, segons la teoria l'acusació, en dues ocasions el mateix dia una caixa situada a l'entrada d'aquesta església, al districte de Ciutat Vella, a peu de la Rambla.

 

L'home no accepta els fets i no es reconeix en les imatges de la gravació de les càmeres de seguretat però el fiscal creu que va ser ell qui va forçar la caixeta i qui es va endur una quantitat d'uns 30 euros. De totes maneres, no queda clara la quantitat exacta que hi havia a la caixa, ja que és un compartiment estanc i des d'on no es té visió dels diners de l'interior.

 

De totes maneres, com que va forçar el caixetí amb un ganivet de cuina, la Fiscalia creu que es pot imputar a l'home un presumpte delicte de robatori amb força. Els testimonis, el rector de l'església i un agent de la Guàrdia Urbana, que també han vist les imatges de les càmeres de seguretat i que van ser allà després del presumpte fet, també apunten que va ser ell qui va forçar la caixa d'almoines.

Demanen tres anys de presó per 30 euros

Amb tot, el Fiscal demana tres anys de presó per l'home. En un primer moment, en el seu escrit d'acusació, n'havia demanat quatre però ho ha rebaixat en les conclusions finals de la vista, que s'ha celebrat aquest dimarts, 10 de juliol, a la secció setena de l'Audiència Provincial de Barcelona. El fiscal ha rebaixat la seva petició de pena per la toxicomania que presenta l'acusat. Un informe mèdic demanat per la defensa acredita que l'imputat era, en el moment dels fets, consumidor habitual de cocaïna, heroïna, marihuana i altres tipus de drogues.

 

La defensa de Gerard B. demana l'absolució del noi per la falta de proves concloents sobre l'autoria dels fets però també demana que es qualifiqui el delicte, si n'hi ha, d'una falta de furt i no de robatori amb força. Ara falta que el jutge dicti sentència. Si finalment condemnen al jove a 3 anys de presó pel robatori d'aquests 30 euros, la pena se sumarà a les moltes que ja té.

 

Des de fa un any que està ingressat a la presó de Lledoners. Abans d'acabar la vista Gerard B. ha explicat al magistrat que està en tractament per deixar les drogues. Des dels 12 anys que consumeix drogues, ha explicat, i ara ha començat el llarg camí per sortir-s'en.

 

Imatge de l'església de Betlem, al carrer del Carme de Ciutat Vella, a Barcelona.
Imatge de l'església de Betlem, al carrer del Carme de Ciutat Vella, a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari