La Guàrdia Urbana de Barcelona estrena uniformes

Són semblants als nous informes que també portaran els Mossos d'Esquadra i que vol unificar la uniformitat de les policies de Catalunya
Una agent del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb el nou uniforme.
Una agent del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb el nou uniforme. | CatalunyaDiari.cat

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest dilluns la incorporació al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona de 106 agents que la majoria se sumaran a la comissaria que el cos té a Ciutat Vella, la zona zero de la inseguretat a la capital de Catalunya.

 

L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa Ada Colau, el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, el cap de la policia de la ciutat i comandaments d'altres cossos com els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Els agents que des d'avui patrullaran amb la Guàrdia Urbana de Barcelona han sortit de la 90a promoció del cos i han superat els seus estudis a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

 

Canvi d'uniformitat a la Guàrdia Urbana

A més, els agents, tots els del cos, han estrenat avui nova uniformitat. És el nou uniforme que han adoptat totes les policies locals de Catalunya, d'acord amb la normativa aprovada pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest departament va impulsar la creació d'un grup de treball dins de la Comissió de Policia de Catalunya, presidit pel secretari general del Departament d'Interior, i amb la participació dels municipis representats per les persones designades per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, així com una representació específica de l'Ajuntament de Barcelona com a municipi amb el nombre més alt d'agents de la Guàrdia Urbana.

Tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona al pati d'entrada de l'Ajuntament de Barcelona.
Tres agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona al pati d'entrada de l'Ajuntament de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

L'uniforme, que la plantilla anirà incorporant progressivament, tindrà dos models: el d'estiu –que es veurà a partir d'ara—i el d'hivern. Totes les peces –polo o camisa, pantalons i gorra—són de color blau nit, més fosc que l'anterior. A l'esquena, la peça superior incorpora la paraula 'Policia', juntament amb la denominació corresponent de cada cos. En el cas de Barcelona, hi posa 'Guàrdia Urbana'. El cinturó, guants, sabates i mitjons passen a ser de color negre.

 

Similar als nous uniformes de Mossos

El cos dels Mossos d'Esquadra també està treballant per sumar-se a aquest canvi d'uniformitat, amb un uniforme semblant, però on predomina el color blau i vermell del cos. Aquest uniforme a Mossos ja s'ha començat a provar i s'espera que en els mesos vinents sigui una realitat. El procés de canvi d'informitat es va veure trucat amb el cessament del conseller Forn després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.El model d'uniforme ja és públic i alguns dels detalls els va avançar CatalunyaDiari.cat.Comentaris

envia el comentari