YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La guerra de Barcelona contra els clubs cannàbics il·legals que venen droga als turistes

S'han tancat 46 clubs cannàbics il·legals en tres anys a Ciutat Vella

Dos agents de la Guàrdia Urbana a l'exterior d'un club precintat.
Dos agents de la Guàrdia Urbana a l'exterior d'un club precintat. | CatalunyaDiari.cat

El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha actuat durant els últims tres anys contra 61 clubs cannàbics que podien funcionar de manera irregular, 46 dels quals han quedat precintats, set estan en procés de precinte o de comprovació de l'activitat i vuit estan sent vigilats per la Guàrdia Urbana, però de moment no s'ha detectat cap activitat il·legal.

Els 46 locals tancats ho han fet per ordre administrativa o judicial, o pel cessament voluntari dels seus promotors arran de la inspecció municipal. A Ciutat Vella hi ha actualment 34 establiments que tenen llicència per a aquesta activitat. Quan l'equip de govern de Colau va començar el mandat hi havia més de 40 clubs il·legals, que al llarg dels últims tres anys han arribat als 50.

Venda de droga als turistes amb aperença de legalitat

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que el consistori té i tindrà «tolerància zero» contra els clubs il·legals, que es promocionen sobretot pel boca orella entre els turistes i només busquen l'afany de lucre i provoquen queixes veïnals. Grups de persones s'instal·len a la rambla i ofereixen els serveis a turistes que després d'entrar-hi, sense seguir les normatives d'aquests locals, es fan amb tot tipus de droga, sobretot, marihuana.

Aquests locals permeten la venda de marihuana si s'és soci del local des de fa, mínim, quinze dies, tot i que aquests locals se salten les normatives i venen la droga als turistes des del primer dia. Els preus de la droga també s'enlaire a preus de «turista», que poden multiplicar per quatre el preu habitual de la marihuana.

La Guàrdia Urbana ha precintat diversos clubs cannàbics il·legals a Ciutat Vella.
La Guàrdia Urbana ha precintat diversos clubs cannàbics il·legals a Ciutat Vella. | CatalunyaDiari.cat

 

Per això, i en el marc de l'activitat inspectora per altres causes com les terrasses o els pisos turístics il·legals, Pin ha dit que els tècnics municipals i la Guàrdia Urbana faran una «persecució contundent» contra aquests establiments. Alguns d'ells, per intentar esquivar la vigilància municipal, ja no s'instal·len en locals comercials a peu de carrer sinó en pisos. Pin ha explicat també que alguns establiments compren al mercat negre falsos estatuts d'associacions cannàbiques per intentar aparentar certa legalitat.

Alguns dels promotors impedeixen les inspeccions administratives, cosa que obliga la Guàrdia Urbana a demanar una ordre judicial. Els mesos que es triga entre la detecció i l'entrada permeten als clubs fer diners de forma irregular. Per això, Pin ha demanat escurçar els terminis.

Més problemes per Ciutat Vella

Els clubs cannàbics il·legals per turistes se sumen als narcopisos, als carteristes i al top manta entre els fets que han convertit Ciutat Vella, el centre de Barcelona, en la zona zero de la inseguretat a la capital catalana.Molts veïns han iniciat accions per lluitar contra aquests clubs cannàbics que també generen molta inseguretat als carrers del Gòtic i del Raval.


Comentaris

envia el comentari