La guerra de Barcelona contra els clubs cannàbics il·legals que venen droga als turistes

S'han tancat 46 clubs cannàbics il·legals en tres anys a Ciutat Vella

El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha actuat durant els últims tres anys contra 61 clubs cannàbics que podien funcionar de manera irregular, 46 dels quals han quedat precintats, set estan en procés de precinte o de comprovació de l'activitat i vuit estan sent vigilats per la Guàrdia Urbana, però de moment no s'ha detectat cap activitat il·legal.

Els 46 locals tancats ho han fet per ordre administrativa o judicial, o pel cessament voluntari dels seus promotors arran de la inspecció municipal. A Ciutat Vella hi ha actualment 34 establiments que tenen llicència per a aquesta activitat. Quan l'equip de govern de Colau va començar el mandat hi havia més de 40 clubs il·legals, que al llarg dels últims tres anys han arribat als 50.

Venda de droga als turistes amb aperença de legalitat

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assegurat que el consistori té i tindrà «tolerància zero» contra els clubs il·legals, que es promocionen sobretot pel boca orella entre els turistes i només busquen l'afany de lucre i provoquen queixes veïnals. Grups de persones s'instal·len a la rambla i ofereixen els serveis a turistes que després d'entrar-hi, sense seguir les normatives d'aquests locals, es fan amb tot tipus de droga, sobretot, marihuana.