rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Detingut a Barcelona el cap d'una màfia italiana dedicada al tràfic de drogues

Va intentar fugir de la policia en una persecució pels carrers del barri però finalment va ser enxampat | La policia italiana el buscava per un delicte de tràfic de drogues i s'enfronta a una condemna de 30 anys
De Matteo, de 39 anys, amb una samarreta de Barcelona, detingut per agents del CNP. | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional, en col·laboració amb agents de la Polizia di Stato d'Itàlia han detingut a la Barceloneta un dels líders de la màfia camorrana que s'havia amagat a Barcelona i estava en cerca i captura per les autoritats italianes. Antonio De Matteo, de 40 anys, tenia una ordre europea de detenció d'un tribunal de Nàpols i gràcies a les investigacions de la policia italiana i del grup de fugitius de la policia espanyola es va poder localitzar a Barcelona, tal com han explicat fonts de la investigació a CatalunyaDiari.cat.

 

Es va escapar d'una batuda antidroga contra la màfia a Itàlia

De Matteo tenia diverses causes pendents per tràfic de drogues i els investigadors el relacionen amb contactes amb Colòmbia, des d'on traficava, presumptament, amb cocaïna. Des del 20 de febrer, tal com han explicat fonts italianes a aquest diari, De Matteo estava en cerca i captura. La policia italiana va fer una batuda antidroga en un clan d'aquesta màfia de Nàpols però ell es va poder escapar. Després de mesos seguint-li la pista, se'l va poder localitzar a Barcelona, on hi tenia contactes i on tenia intenció de seguir amb el negoci.

 

Quan es va tenir la certesa que estava a Barcelona, agents de Polizia di Stato d'Itàlia es van desplaçar fins a la capital catalana per poder-lo detenir. Aquest dimecres, 18 de juliol, es va explotar la investigació. El grup de fugitius de la Policia Nacional va seguir a De Matteo per l'avinguda de Joan de Borbó amb la intenció de detenir-lo, l'home, però, en notar la presència policial, va iniciar una carrera pels carrerons de la Barceloneta. Els agents el van perseguir i el van poder acabar detenint. Va córrer entre cotxes, posant en greu risc la seva vida, la dels policies i també la dels conductors.

 

S'enfronta a una condemna de 30 anys a Itàlia

En el moment de l'arrest portava una carta d'identitat i una targeta sanitària italianes falses. Ara després de passar una primera nit a Barcelona, serà traslladat a Madrid on des de l'Audiència Nacional es procedirà a la seva extradició a Nàpols, on té una pena de presó prevista de 30 anys. Antonio De Matteo tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega interposada per les autoritats italianes per delicte de tràfic de drogues i per formar part d'una banda criminal que es dedicava al tràfic internacional de cocaïna, haixix i marihuana. Part de la venda d'aquesta droga es feina a la illa d'Eivissa.

 

Barcelona, bressol de les màfies

Barcelona i la resta de la costa catalana són punts bressol de les màfies internacionals. El grup que s'encarrega d'enxampar fugitius, sobretot estrangers, amb ordre de cerca i captura internacional, és a la capital catalana on més treballen, segons han explicat fonts de la Policia Nacional a CatalunyaDiari.cat. La ubicació i comunicació de Catalunya, el temps i la possibilitat de «negoci» fan que Barcelona sigui un dels punts escollits pels caps de les màfies, sobretot de tràfic de drogues, per instal·lar-se.