rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Detinguts quatre membres de la banda que van assaltar de la joieria de Castelldefels

Dos d'ells han estat detinguts pels Mossos i dos d'ells per la Policia Nacional a Madrid | Formen part de la banda xilena Lanzas Internacionales
Un agent fora de servei dels Mossos apuntant a un dels lladres de Castelldefels. | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre dels integrants de la banda que va assaltar aquest dilluns al matí una joiera del centre comercial Ànec Blau de Castelldefels, segons ha pogut confirmar CatalunyaDiari.cat. Es tracta de quatre persones de nacionalitat xilena i vinculades a la banda Lanzas Internacionales.

 

Agents de la Unitat Central d'Atracaments (UCA) del cos de Mossos d'Esquadra han pogut localitzar i detenir dos d'ells després de diversos dies seguint-los la pista. Els altres dos detinguts s'han fet amb la col·laboració de la Policia Nacional, a Madrid. Amb els indicis que es van trobar al lloc dels fets i les gravacions, els investigadors de la policia catalana han pogut anar tancant el cercle fins a poder identificar i trobar-los. Els Mossos d'Esquadra i la Policia sabien qui eren els lladres i finalment se'ls ha pogut detenir a Barcelona i Madrid. Els dos detinguts de Madrid s'han fet aquest mateix divendres al voltant de les deu del matí. Dos dels detinguts són membres de la banda però no van participar de l'assalt. La policia els segueix buscant i es creu que han anat fins a Portugal.

 

Lanzas internacionales, una banda de lladres xilens

No són nous a l'ofici. Segons han explicat fonts properes a la investigació a CatalunyaDiari.cat, els presumptes lladres de la joieria de Castelldefels, els quatre detinguts són membres de la coneguda Lanzas Internacionales. Una banda internacional d'origen xilè que després d'un reclutament a ciutats properes a Santiago de Xile, es desplacen arreu d'Europa per cometre delictes, sobretot, robatoris amb violència com el del passat dilluns a l'Ànec Blau.

 

Segons alguns informes de l'Interpol, Lanzas internacionales són professionals dels robatoris, sobretot en joieries, i tenen les seves bases en alguns punts d'Europa, molts a Àustria, i des d'allà es desplacen a capitals europees amb atracaments ja preparats. Poden estar-se un temps limitat i perpetrar diversos atracaments. Es desconeix si els quatre integrants d'aquesta banda s'havien instal·lat a Barcelona per fer aquest atracament o d'altres o si n'havien aconseguit realitzar algun amb anterioritat. L'hermetisme dels investigadors dels Mossos d'Esquadra no permet, ara per ara, amb la investigació en marxa, conèixer més detalls de les detencions.

 

A punta de pistola

Els quatre membres d'aquesta banda que van assaltar la joieria Jose Luis de l'Ànec Blau ho van fer dilluns a punta de pistola. Van obligar una treballadora i una clienta a estirar-se a terra i es van emportar gran quantitat de joies. En la seva fugida un agent de paisà dels Mossos els va intentar interceptar però no ho va aconseguir. El mateix dia els Mossos van detenir dues persones a l'Hospitalet, tot i que finalment es va confirmar que tot i que eren lladres i anaven preparats per cometre un robatori, no tenien vinculació amb l'atracament de Castelldelfels.

 

ACTUALITZACIÓ: Dos dels assaltants de la joieria es troben a Portugal, segons els Mossos. Es van poder escapar d ela policia. Els Mossos van detenir quatre persones; dos dels assaltants i dos ajudants i membres de la banda.