rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home en un accident de trànsit a l'N-II a l'Empordà

Detinguts els falsos revisors del gas que han robat 100.000 euros a gent gran

Actuaven a tota l’àrea metropolitana de Barcelona | No dubtaven a usar la violència contra la gent gran si els descobrien

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes, dos de nacionalitat peruana, un de colombiana, un d’equatoriana i un de nacionalitat espanyola d’edats compreses entre els 26 i els 42 anys que formaven part d’una banda especialitzada en robar a gent gran fent-se passar per revisors i operaris del gas i de la llum.

 

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), que és la unitat que ha portat el cas, que es va iniciar l’any 2017, imputa als detinguts delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb violència a interior de domicili, furts, estafes i, a un d’ells, de receptació –comprar productes que saps que provenen de robatoris o furts. Les detencions es van fer el passat 11 de juliol i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs a tots cinc.

 

No dubtaven a actuar amb violència contra la gent gran

La investigació es va iniciar l’any passat quan es va detectar que un grup de quatre persones es dedicaven des de feia anys a cometre furts a interior de domicili fent-se passar per operaris o comercials del gas o llum. Els detinguts prèviament  trucaven per telèfon a la víctima, habitualment d’edat avançada, per concertar una cita amb el pretext de fer una revisió. D’aquesta manera tenien accés al domicili i un cop a dins distreien la víctima i aprofitaven per robar-li diners i joies. Si la víctima s’adonava del furt i intentava impedir-ho, utilitzaven la violència per aconseguir el seu objectiu.

  

 

 

Un dels detinguts, gravats pels Mossos, quan es vestia d'operari abans d'entrar a robar a una casa. | CatalunyaDiari.cat

 

Al mateix temps, amb el pretext de fer una devolució d’un import cobrat erròniament, els detinguts enganyaven la víctima per aconseguir el PIN de la targeta o de la llibreta bancària i els la robaven per posteriorment fer reintegraments en caixers de les quantitats més elevades possibles. Un cop obtingut el botí, els detinguts venien les joies al propietari d’una joieria que els donava suport i que també ha estat detingut com a investigat per un delicte de receptació. Comprar productes robats, sabent que són robats, és un delicte. 

 

Gairebé 100.000 euros robats a gent gran

Un cop identificats els autors l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) va realitzar una entrada i escorcolls a cinc domicilis i a la joieria on es van localitzar diners —11.500 €—, joies, gran quantitat de rellotges, telèfons mòbils i informació sobre targetes de prepagament, així com la roba i les disfresses utilitzades per cometre els robatoris. S’estima que el total del valor defraudat o sostret ascendeix a uns 95.000 euros.

 

Agents de l'ARRO dels Mossos fent l'entrada a casa dels detinguts. | CatalunyaDiari.cat