El nou cap dels Mossos vol recuperar la confiança dels qui han dubtat del cos

Miquel Esquius també vol reforçar els esforços per lluitar contra els robatoris a l'interior de domicili, les agressions sexuals i l'alt índex d'accidentalitat

Imatge de la carta que el comissari en cap ha fet arribar a tots els agents dels Mossos.
Imatge de la carta que el comissari en cap ha fet arribar a tots els agents dels Mossos. | CatalunyaDiari.cat

El nou comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, s'ha dirigit per carta a tots els agents de la policia catalana per saludar-los després del seu nomenament com a màxim comandament del cos. En una missiva que ha fet arribar a tots els agents destaca l'orgull que per ell és assumir la direcció policial dels Mossos i també recorda els altres comissaris en cap que l'han precedit: el major Joan Unió, el comissari Josep Milán, el major Josep Lluís Trapero i el comissari Ferran López, a qui ha substituït. López va dimitir quan es va aixecar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola i Trapero va ser cessat pel govern espanyol quan van aplicar l'article 155 després de la declaració d'independència fallida.

Esquius destaca en la seva carta, a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari.cat, que cal que els Mossos reforcin els seus esforços per lluitar contra tres tipus de fets que, segons ell, requereixen la màxima atenció i lluita: els robatoris a l'interior de domicili, les agressions sexuals i l'alt índex de mortalitat a la carretera —un fet que coneix bé, Esquius ha sigut durant molts anys responsable de Trànsit. El comissari en cap assegura que és imprescindible, per fer front a aquests reptes, «la col·laboració, la coordinació i la recíproca lleialtat institucional amb les policies locals, amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat i també amb la resta d'actors socials».

Època difícil i «recuperar la confiança»

Esquius no amaga que el cos de Mossos d'Esquadra ha passat «una època difícil» però creu que s'ha superat i que «continua sent prioritari recuperar l'orgull de pertànyer a un dels cossos policials més antics d'Europa, i ho hem de fer des de la màxima professionalitat, individual i col·lectiva, tot recuperant la confiança d'aquelles institucions que l'hagin posat en dubte».

Els darrers mesos, arran de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i el cessament de Trapero, el cos ha viscut els dies més convulsos de la seva història recent. A més, va ser després dels atemptats de Barcelona d'ara farà un any on el cos dels Mossos d'Esquadra, com a policia integral, va poder desarticular la cèl·lula terrorista de Ripoll que havia sembrat el terror a la Rambla de Barcelona i al passeig Marítim de Cambrils.


Comentaris

envia el comentari