Els Mossos intenten relacionar dos lladres de l'Hospitalet amb els de Castelldefels

La policia catalana va detenir a dues persones mentre forçaven un cotxe: portaven perruques, una arma curta simulada i un barret

Una patrulla de paisà de la comissaria de l'Hospitalet de Llobregat, els coneguts com Fures, agents del grup de delinqüència urbana, van detenir ahir a primera hora de la tarda a dues persones mentre intentaven forçar un vehicle. Els dos homes, de nacionalitat estrangera, originaris de Sud-amèrica, van ser enxampats pels agents mentre estaven intentant forçar un cotxe que estava aparcat a la via pública. En ser sorpresos, sense violència ni resistir-se als policies, es van deixar detenir. Ara els Mossos volen saber si estan relacionats amb l'atracament d'ahir, 16 de juliol, a la joieria Jose Luis de Castelldefels.

Un barret, una perruca i una pistola simulada

Durant l'escorcoll els agents els hi van trobar, tal com es pot veure en aquesta imatge que acompanya la notícia de CatalunyaDiari.cat, un barret, perruques de cap i de barba i una arma curta. La pistola, però, i segons han confirmat fonts policials, és simulada. Entre el material que els dos agents van trobar als presumptes lladres no ho havia res relacionat amb el botí de l'atracament a la joieria Jose Luís del centre comercial Ànec Blau de Castelldefels.

Relacionar els lladres amb l'atracament de Castelldefels

Els agents de la comissaria de l'Hospitalet, tenint coneixement de l'atracament de feia poques hores a Castelldefels, van entregar els dos detinguts als seus companys d'investigació de Gavà, que és d'on depèn orgànicament la comissaria de Castelldefels.

Els de Gavà, però, es van inhibir a favor dels agents de la Unitat Central d'Atracaments (UCA) que és la unitat central que va assumir la investigació de l'atracament. Sempre que hi ha assalts violents amb armes de foc com el de l'Ànec Blau és aquesta unitat qui els investiga. Depenen de l'Àrea Central d'Investigació dels Mossos d'Esquadra.

Els agents de la UCA van resseguir tots els indicis que van trobar al lloc dels fets per poder relacionar els dos detinguts a l'Hospitalet amb els quatre assaltants de Castelldefels. Ara per ara, tot i que segueixen les diligències i s'estan acabant de fer comprovacions amb les empremtes que es van trobar a la joieria, sembla que els dos detinguts no tenen relació amb l'assalt. De totes maneres, i segons han confirmat fonts policials a CatalunyaDiari.cat, els dos homes segueixen detinguts a l'espera d'acabar les comprovacions. Ha transcendit que els dos detinguts són estrangers però des dels Mossos no han confirmat si els homes tenen antecedents per aquest tipus de delictes.

El barret de la mala sort

En les imatges que s'han conegut de l'atracament dels quatre homes a Castelldefels es veu com un dels atracadors porta un barret però no és del mateix color que el que els agents de paisà dels Mossos van trobar als detinguts de l'Hospitalet. Potser només és atzar i no tenen res a veure amb l'atracament, però el barret va fer saltar les alarmes.

Imatge del vídeo on es veu un dels assaltants amb un barret.
Imatge del vídeo on es veu un dels assaltants amb un barret. | CatalunyaDiari.cat

 

Quan la teva intenció és robar a l'interior d'un cotxe per robar un aparell electrònic, no vas amb una motxilla amb una arma simulada i una perruca, apunten fonts de la investigació. Els Mossos saben que no estaven davant de dos lladres de cotxes vulgars.  O tenien relació amb l'assalt a la joieria, o robaven el cotxe per fer un cop a un altre lloc i van tenir mala sort.