Imatge de la protesta davant el consolat dels Estats Units a Barcelona

Assalten un supermercat català després d'una manifestació contra la mort de George Floyd

Centenars de persones protesten contra la violència racial de la policia nord-americana

Les protestes contra la mort de George Floyd han arribat a Catalunya  i han derivat en aldarulls i, fins i tot, en un assalt  a un supermercat a Girona

Segons un vídeo difós a través de les xarxes socials, després d'una concentració de centenars de persones aquest dilluns a  Salt (Gironès) per protestar contra la violència racial de la policia nord-americana, alguns manifestants haurien assaltat un supermercat Aldi

A més, segons fonts policials, hi ha hagut  llançaments d'objectes i tres vehicles han patit danys, un d'ells dels Mossos d'Esquadra, per l'impacte d'una pedra. La manifestació s'acabava desplaçant des de Salt fins a Girona, acabant davant dels Jutjats al crit de «puta policia».

El cas George Floyd revoluciona els carrers

La protesta sorgeix després que George Floyd, un ciutadà afroamericà de Minneapolis, a Minessota, morís asfixiat per un agent blanc en un succés que ha desencadenat una onada d'aldarulls i violència als carrers que ja fa sis dies que dura.

La marxa començava les sis de la tarda a la plaça Llibertat i recorria diferents carrers de la població. La manifestació s'aturava després davant de l'Ajuntament de Salt, on els concentrats llegien un manifest, i davant la comissaria compartida dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

Els manifestants duien cartells contra la brutalitat policial i el racisme institucional i, segons se sent en vídeos que han difós a través de les xarxes socials, cridaven «no puc respirar», en al·lusió a les paraules que va pronunciar George Floyd abans de morir a mans de la policia nord-americana.

Centenars de manifestants al consolat dels Estats Units de Barcelona

A Barcelona, centenars de persones es van concentrar també davant del consolat dels Estats Units per protestar contra la mort de George Floyd. Els manifestants van arribar al consolat des de diversos indrets de la ciutat amb pancartes que portaven lemes com 'No puc respirar', les últimes paraules que va pronunciar Floyd abans de morir, després que l'agent estigués vuit minuts retenint-lo amb el genoll al coll. Un fort dispositiu policial va protegir l'edifici dels manifestants.