Imatge de George Floyd compartida per la mateixa família

Una autòpsia independent confirma que George Floyd va morir arran d'una asfíxia

La seva defunció ha donat pas a una onada d'indignació als Estats Units, que també s'ha estrès fins a Catalunya

Una autòpsia  independent, ordenada per la mateixa família, confirmaria que la mort de  George Floyd sí que va ser el resultat de la brutal detenció que va patir per part de la policia de la ciutat de Minneapolis, a l'estat nord-americà de Minnesota.

Segons informa el portal 'ABC News', Floyd hauria perdut la vida a conseqüència d'una asfíxia causada per una compressió del seu coll, que hauria provocat una hemorràgia cap al seu cervell. 

Floyd es trobava mort durant la detenció

La doctora Allecia Wilson, responsable d'aquesta nova autòpsia, descriu com a «homicidi» la manera en la qual va morir George Floyd. Per la seva banda Ben Crump, advocat de la família, ha afirmat en una roda de premsa que Floyd es trobava «mort» en el lloc de la detenció. «La ambulància va ser el seu cotxe fúnebre. Els policies van ser els causants de la mort».

L'advocat ha demanat l'entrada a presó de tots els policies implicats en la detenció de Floyd  i que l'agent Derek Chauvin sigui acusat d'assassinat de primer grau. Chauvin va pressionar el seu genoll contra el cap de Floyd durant gairebé nou minuts, tal com es pot veure als diferents vídeos compartits a les xarxes socials per denunciar la situació.

Diverses manifestacions arreu de Catalunya

La seva mort va donar pas a diverses jornades de disturbis arreu dels Estats Units, que han arribat fins i tot a les portes de la Casa Blanca, amb Donald Trump  obligat a amagar-se en un búnquer. Les manifestacions també han arribat a Catalunya, amb concentracions a Barcelona i també a Salt, en contra de la violència racial i la discriminació

Durant aquest dilluns unes 500 persones s'han concentrat davant del consolat dels Estats Units de Barcelona  per protestar contra la violència racial de la policia nord-americana. Els manifestants han arribat al consolat des de diversos indrets de la ciutat amb pancartes que portaven lemes com  'No puc respirar', les últimes paraules que va pronunciar Floyd  abans de morir després que l'agent estigués retenint-lo. Un fort dispositiu policial protegia l'edifici dels manifestants.

A banda de la manifestació de Barcelona, hi ha hagut concentracions contra la mort de Floyd a mans de la policia en altres indrets del territori català. A Salt  (Gironès), per exemple, unes 500 persones, segons dades policials, s'han manifestat contra «totes les agressions racistes».

La manifestació  s'ha aturat davant l'Ajuntament, on els concentrats han llegit un manifest, i davant la comissaria compartida dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local. Segons fonts policials, hi ha hagut llançaments d'objectes i tres vehicles han patit danys, un d'ells dels Mossos d'Esquadra per l'impacte d'una pedra, un turisme i un autobús. La manifestació s'ha desplaçat des de Salt fins a Girona.