Assalten la comissaria dels Mossos d'Esplugues per fer pintades a una furgoneta

La policia catalana busca ara identificar els homes que van fer la pintada a la furgoneta de l'ARRO aparcada a l'exterior d'una comissaria «amb problemes de seguretat»
Imatge del jove, a l'interior de la comissaria, fent la pintada a la furgoneta.
Imatge del jove, a l'interior de la comissaria, fent la pintada a la furgoneta. | CatalunyaDiari.cat

Com a mínim dos desconeguts, amb les cares tapades, van assaltar la nit de dijous a divendres, del 26 al 27 de juliol, el pàrquing de la comissaria d'Esplugues de Llobregat per fer una pintada a una furgoneta dels Mossos d'Esquadra que estava aparcada a l'exterior —on aparquen aquestes furgonetes.

 

Furgonetes a l'exterior de la comissaria

Tal com es pot veure en aquestes imatges a les quals ha tingut accés CatalunyaDiari.cat publicades per un dels intrusos a Instagram, en un compte que ja ha estat eliminat -o canviat de nom-, l'home està d'esquena fent la pintada a la furgoneta d'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). En aquesta furgoneta d'Esplugues, que ja s'ha fet petita, hi aparquen els vehicles dels equips d'aquesta unitat, de seguretat ciutadana i ordre públic, de la Regió Metropolitana Sud.

 

La furgoneta, ja al matí, pintada amb CX3, la marca d'una banda llatina.
La furgoneta, ja al matí, pintada amb CX3, la marca d'una banda llatina. | CatalunyaDiari.cat

 

En el moment de l'assalt —no hi ha tanca, les furgonetes estan aparcades a l'exterior— no s'ha pogut identificar als joves i ara la policia catalana ha obert una investigació per tal de poder saber qui són per poder-los denunciar pels danys ocasionats a la furgoneta de l'ARRO. La pintada està signada a «CX3» i «Dok», que es pot vincular a una banda llatina; uns textos que ara els agents hauran de saber què volen dir. Les furgonetes s'aparquen a l'exterior de la comissaria, i amb poca vigilància, ja que a l'interior del pàrquing, que hi ha a la part posterior, ja no ho caben més vehicles. A l'altre lateral també, sense tanques exteriors, hi ha aparcats cotxes logotipats dels Mossos.

 

Queixes sindicals per falta de seguretat

Les càmeres no donen imatges d'aquestes set furgonetes que hi ha aparcades a l'exterior, segons han explicat fonts policials a CatalunyaDiari.cat. Fins i tot, i segons han denunciat alguns sindicats en les darreres reunions amb els responsables d'aquesta regió, queden sense cap mena de vigilància i sense tanques perimetrals. Els responsables sindicals, com Josep Miquel Milagros, d'USPAC, lamenta que la comissaria s'hagi quedat petita tenint en compte que assumeix els serveis d'ARRO i també la Unitat de Seguretat Ciutadana.

 

Milagros lamenta que en les dues darreres reunions ells haguessin criticat la falta de seguretat en aquesta comissaria i que des del Departament d'Interior «sempre s'hagi donat llargues, fins que ha passat alguna cosa, i ara ho hem de denunciar públicament».

 

Imatge de l'exterior de la comissaria, amb les furgonetes de l'ARRO dels Mossos.
Imatge de l'exterior de la comissaria, amb les furgonetes de l'ARRO dels Mossos. | CatalunyaDiari.cat

 

La preocupació entre els agents de l'ARRO i els sindicats s'ha fet més gran amb aquest darrer assalt. Deixant els vehicles sense vigilància, sumat a l'«efecte crida» que pot fer l'atac dels grafiters d'aquesta setmana, l'exposició de les furgonetes és un greu perill de seguretat, a més, si tenim en compte que Catalunya, com la resta de l'Estat, està en nivell d'alerta per amenaça terrorista de 4 sobre 5. «Si en comptes d'una pintada haguessin volgut fer alguna cosa pitjor, ara tindríem un problema molt més greu i algú, qui no va escoltar les queixes, hauria de donar explicacions», apunten des de la comissaria d'Esplugues de Llobregat a CatalunyaDiari.cat.Comentaris

envia el comentari