Primer pla de Madelenie McCann

«Sabem al 100 % qui és l'assassí de Madeleine McCann»

El fiscal assenyala el pederasta i violador Christian Brueckner i assegura tenir proves suficients per condemnar-lo

El cas Madeleine McCann encara la seva recta final i els fiscals alemanys asseguren saber del cert qui va segrestar i matar la nena.

L'ombra de la sospita va caure durant molt de temps sobre els pares, però ara el cas ha fet un gir. Un perillós pederasta i violador alemany té tots els números per seure a la banqueta dels acusats.

Madeleine McCann, una nena de 4 anys, va desaparèixer el 3 de maig del 2007 quan estava de vacances amb la seva família a Praia da Luz, Portugal. La investigació ha anat a les palpentes fins a trobar Christian Brueckner, el principal sospitós. La fiscalia no té cap mena de dubte que és l'autor dels fets.

El cos de la nena, que ara tindria 18 anys, mai no ha aparegut. Però les possibilitats que segueixi amb vida són gairebé nul·les i es dona per bona la versió del segrest i l'assassinat. Els indicis assenyalen Brueckner, un pederasta que compleix presó per una agressió sexual a Praia da Luz, el mateix lloc on va desaparèixer la menor.

Troben proves contra ell

Fa temps que els investigadors reben proves contra el principal sospitós. La seva intenció és preparar les evidències per aconseguir una sentència condemnatòria contra Brueckner. «Volem acusar-lo amb el nombre més gran d'evidències», assegura el fiscal alemany Hans Christian Wolters.

Christian Brueckner i Madeleine McCann
Christian Brueckner, el principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann. | La Noticia Digital

«Estem segurs que tenim l'home que va segrestar i va matar Madeleine McCann. Sabem al 100 % que va ser Christian Brueckner», sentencia. A més, afirma que amb les proves que han reunit el podran acusar formalment de segrest i assassinat; confien que n'hi haurà prou perquè el considerin culpable.

Una versió molt diferent de la que ofereix el mateix Brueckner, que continua declarant-se innocent. De fet, recentment va enviar una carta des de la presó carregant contra els fiscals. «És una vergonya el que esteu fent», va escriure, juntament amb un dibuix de dos fiscals demanant menjar en un restaurant.

La hipòtesi dels fiscals

En declaracions a 'The Mirror', el fiscal va revelar que estaven anant a poc a poc per lligar bé les evidències contra ell. Com que l'acusat és a la presó complint condemna, no tenen tanta pressió i ho fan amb paciència. La investigació continua oberta per demanar més detalls sobre el crim.

Christian Brueckner, de 43 anys, té antecedents per abusos sexuals a menors. A més, estava al mateix lloc i moment de la desaparició de Madeleine McCann. Els fiscals asseguren tenir un as sota la màniga, una prova que segons ells acorralarà l'acusat durant el judici.

Muntatge fotogràfic de Madeleine McCann quan va desaparèixer i com seria avui.
Madeleine McCann faria avui 18 anys: la foto de com seria. | Cedida

Tot està llest perquè comenci el judici, previsiblement al llarg de l'any que vinent. Aleshores es coneixerà la sentència d'un dels casos més rocambolescos de la història de la crònica negra internacional. Segons els fiscals, el més probable és que condemnin el principal sospitós a la llum de les evidències.

Proves circumstancials

Entre les proves hi ha el senyal telefònic que ubica el sospitós al ressort on s'allotjava la família McCann el maig de 2007. A més, també tenen la declaració de l'amic de Brueckner a qui suposadament va confessar el crim. Es tracta de dues proves de pes a què es poden sumar noves evidències.

Però els fiscals van amb peus de plom perquè saben de la dificultat que comporta un cas on no hi ha cos. El cadàver de la nena mai ha aparegut i, en aquestes circumstàncies, la justícia exigeix proves inequívoques com a mostres d'ADN o una confessió. Així doncs, s'ho prenen amb calma.

La posició del senyal de telèfon i la declaració de l'amic són proves circumstancials que la defensa podria rebatre fàcilment. Però el fiscal Wolters llança un missatge de tranquil·litat: «no sentim pressió, encara tenim preguntes i seria una ximpleria ara acusar-lo en lloc de tenir les respostes».