Imatge de JB i Haley Parke somrients, amb el seu segon fill

Pareix tres setmanes abans perquè el seu marit conegui el seu fill abans de morir

Les constants vitals de John van millorar quan les infermeres van posar el nadó al seu pit

La història d'Haley Parke ha commocionat tothom i està fent la volta al món. Aquesta dona va prendre una valenta decisió en saber que al seu marit, malalt de càncer terminal, li quedaven només uns dies de vida. Va decidir avançar el part tres setmanes perquè John pogués conèixer el seu fill.

Milers de persones a tot el món s'han emocionat amb aquesta història que la mateixa mare va compartir a Facebook. Segons va explicar, va decidir avançar el part en assabentar-se que el càncer del seu marit havia empitjorat. John Beeson Parke va morir pocs dies després de conèixer el seu fill.

El nen va néixer aquest mes de desembre, dies abans que un càncer terminal s'emportés el seu pare. Era el segon fill de la parella, i el seu progenitor el va poder conèixer gràcies a la decisió que va prendre Haley. Una decisió sens dubte arriscada, per les complicacions que podien sorgir en avançar el part tants dies.

El seu segon nadó

Haley i JB van tenir el seu primer fill el juny del 2020, i fa uns mesos van rebre la notícia que esperaven un altre nadó. Tot i això, els metges van diagnosticar a JB un càncer terminal, i li van donar sis mesos de vida. La malaltia va avançar més ràpidament del que s'esperava, i els mesos es van convertir en setmanes.

Segons explica Haley, JB va ser ingressat a l'hospital quatre dies abans per complicacions del càncer. Els metges li van comunicar que li quedaven uns dies de vida. Això va deixar devastada la parella mancant només tres setmanes per a la data del part del seu nadó.

Va ser llavors quan Haley va prendre la decisió arriscada d'avançar el part. I amb l'ajuda dels metges d'UCI i d'obstetrícia, van aconseguir que JB pogués conèixer el seu segon fill abans de morir. «Aquest nen va entrar al món de la manera més valenta i màgica, amb un miracle molt gran», afirma la mare.

Una decisió arriscada

Quan faltaven tres setmanes per a la data del part, Haley i JB van decidir avançar-lo i els metges els van oferir una inducció. La mare reconeix que era arriscat, però la imminència de la mort de JB no els va fer dubtar. Els metges van procedir a practicar un part vaginal, quan de cop van arribar males notícies des de l'UCI.

L'estat del pare havia empitjorat molt i moriria en qüestió d'hores. Els metges van decidir practicar una cesària per avançar el procés: «En aquell moment o feien una cesària o en John no coneixeria el nostre fill». Vint minuts després va néixer el nadó, i el van pujar dos pisos per col·locar-lo al pit del seu pare.

En aquell instant, els signes vitals de l'home van millorar sobtadament. «Feia petits moviments i dolços gemecs, reconeixent que el nostre fill era allà», explica. La mare es va reunir amb el seu marit i el seu nadó hores després, i va passar la recuperació mirant John, admirada per la seva fortalesa.

El nom del nadó

Dies després del part, «John va respirar per darrera vegada amb el nostre fill al pit i la meva mà a la seva». Tot i el part prematur, el nen va néixer sa amb tres quilos i els pulmons completament desenvolupats. «Déu va preparar el nostre fill per a aquell moment», va dir aquesta mare orgullosa del nadó.

La mare recorda emocionada el sentiment amb què el personal mèdic va viure aquell instant màgic. «Alguns em van dir que mai no oblidaran aquest acte d'abnegació», afirma. I assegura que, malgrat que molts ho consideren valent i heroic, ella simplement assegura que només és amor.

«Vaig actuar per amor, vaig posar la meva confiança en Déu que això era part del seu pla, i vaig fer tot el que havia de fer per amor, per complir la darrera voluntat del meu marit», explica Haley. El 2 de desembre va néixer el segon fill d'Haley i JB, a qui van posar el nom de John Beeson Parker, en honor al seu pare mort.