Pla de Raquel Sánchez Silva i el seu difunt marit Mario Biondo

Nou gir al cas Mario Biondo: «En els pròxims dies»

La família ha contractat els serveis d'una agència privada espanyola per donar un impuls nou a la investigació

El cas Mario Biondo segueix generant polèmica anys després, cosa que mostra indirectament la quantitat d'incògnites que resten per resoldre. La família del difunt ha aconseguit reobrir el cas a Itàlia, i segons assenyala 'Look', podria succeir el mateix a Espanya les pròximes setmanes. La teoria del suïcidi podria no ser tan òbvia com sembla.

La reobertura del cas a Itàlia ha tingut ressò també als mitjans de comunicació espanyols. La presentadora Raquel Sánchez Silva, esposa de Mario en el moment de la seva mort, ha tornat al centre de l'atenció mediàtica, i la hipotètica reobertura del cas a l'estat espanyol suposaria un nou cop per a ella.

La família de Mario Biondo sempre ha negat el suïcidi i assenyala indicis de criminalitat. Per a ells, Raquel Sánchez Silva és la principal sospitosa de la mort del càmera. La presentadora vol girar full com més aviat millor i es mostra molt afectada per aquest nou capítol de la tràgica mort del seu exmarit.

La família de Mario Biondo recorre a una agència de recerca privada

Mario Biondo va morir la nit del 30 de maig del 2013 a casa seva a Madrid, presumptament, després d'haver-se penjat. A Espanya es va donar per bona la versió del suïcidi, però a Itàlia les noves proves aportades per la família van ser acceptades per la justícia. Allà, es planteja una pròrroga del sumari de la investigació.

Imatge de Mario Biondo i la seva mare Santina D'Alessandro
Els pares de Mario Biondo segueixen lluitant per saber tota la veritat | CEDIDA

Santina i Pippo, els pares de Mario Biondo, han aprofitat el litigi judicial per tornar als platós de televisió. Insisteixen que el seu fill no es va suïcidar, i assenyalen la seva dona, la presentadora espanyola. A més, han contractat els serveis d'una de les millors agències del país per iniciar una investigació privada.

La justícia espanyola va decretar el sobreseïment de manera lliure del cas, cosa que ofereix a les parts la possibilitat d'investigar pel seu compte. És a dir, que la justícia permet que els pares de Mario Biondo puguin continuar investigant encara que la recerca policial hagi finalitzat.

Raquel Sánchez Silva torna al focus de la polèmica

La família de Mario Biondo entén que, malgrat el sobreseïment judicial, la mort del seu fill no està aclarida i critica les irregularitats del procés, que segons ells han impedit saber tota la veritat. Per això, han decidit donar un nou impuls al cas mitjançant aquest equip d'experts.

A parer seu, hi ha hagut greus errors des del descobriment del cadàver del seu fill fins a la presa de declaració de familiars i testimonis. Posen com a exemple les manifestes contradiccions de Raquel Sánchez Silva que, segons ells, són una mostra evident que la presentadora espanyola amaga més del que explica.

Però el que realment els indigna són les irregularitats a les tres autòpsies practicades. Una les mostres biològiques suposadament recollides correspon a un altre subjecte que no seria Mario Biondo. Tots aquests errors han fet esclatar els Biondo, que acusen la justícia espanyola de posar traves el camí cap a la veritat.

Encara hi ha incògnites per resoldre's

Per donar un nou impuls al cas, la família de Mario Biondo ha contractat els serveis del prestigiós despatx d'Óscar Torruella. L'equip de criminòlegs i pèrits judicials intenten respondre les qüestions principals que queden a l'aire, com per exemple, si Mario estava o no sol el dia de la seva mort.

Imatge de Raquel Sánchez Silva agenollada davant la tomba de Mario Biondo
Raquel Sánchez Silva als peus de la tomba del marit | GTRES

L'agència i la família treballen per assenyalar les irregularitats del primer informe forense i posar al descobert les contradiccions d'alguns testimonis, com la de la mateixa Raquel Sánchez Silva. En aquest sentit, intenten aclarir els vincles entre ella i Nacho Leonardi, l'última persona amb qui va contactar Mario abans de morir.

Saber si Raquel Sánchez Silva i Nacho Leonardi es coneixien, i quin paper va jugar aquest subjecte a la mort del càmera, són qüestions que ara intenten resoldre. Creuen que és el camí per conèixer tota la veritat sobre un cas que fa anys que està enquistat. Si ho aconsegueixen, el cas podria fer un tomb les pròximes setmanes.

Amenaçat de mort

Segons afirma Óscar Tarruella a 'Look', les pròximes setmanes i els principis de l'any vinent seran clau per conèixer el futur del cas. La pròrroga a Itàlia i la investigació privada a Espanya fan preveure un nou gir, que podria oferir nous indicis sobre la veritat de la mort de Biondo. Sobre aquesta, no només hi ha moltes incògnites obertes sinó també, aparentment, persones interessades que no se sàpiga la veritat.

El mateix Tarruella ha estat amenaçat de mort per aquest cas, en denunciar algunes irregularitats manifestes. Segons afirma, la insistència a demostrar el suïcidi des del principi és sospitosa. En aquest sentit, Tarruella ha explicat que un investigador ha de partir de la idea que la víctima pot haver estat assassinada i, a partir d'aquí, amb proves que ho demostrin, plantejar el suïcidi. Però en la mort de Mario Biondo el camí va ser invers, i el seu esforç ara és demostrar que hi ha una altra veritat.