Fotomuntatge de Jorge Ignacio i Marta Calvo

L'assassí de Marta Calvo trenca el silenci: «volia morir amb ella»

Es declara innocent de tots els càrrecs i demana que tinguin compassió per ell

Jorge Ignacio Palma, el presumpte assassí de Marta Calvo, ha trencat el seu silenci en el judici que té lloc a l'Audiència de València. Està acusat de la mort de tres dones i d'altres intents fallits. Fins ara només havien declarat les víctimes supervivents, però ara arribava el torn de l'acusat.

Jorge Ignacio només va respondre les preguntes de la seva advocada i s'ha negat a atendre les acusacions. No obstant això, ha hagut d'escoltar la carta que ell mateix va escriure després d'entregar-se a la Guàrdia Civil en 2019. Una missiva que fins ara no havia vist la llum, i resulta del més surrealista.

Totes les víctimes han confirmat el modus operandi de l'acusat, que introduïa cocaïna per la vagina fins a provocar una sobredosi. L'altra incògnita del judici serà saber on és el cos de Marta Calvo. I és que els experts veuen impossible que l'esquarterés i, a més a més, un testimoni assegura que sabia on amagar-la.

La carta de Jorge Ignacio Palma

Jorge Ignacio Palma ja portava una reguera de víctimes quan va conèixer Marta Calvo per internet i la va citar a casa seva. Però, abans de desaparèixer, la Marta va enviar-li la seva ubicació del domicili a la seva mare. Això va permetre caçar un dels assassins més despietats dels darrers temps a Espanya.

Marta Calvo
Se celebra el judici per l'assassinat de Marta Calvo | Facebook

Després de deslliurar-se a la Guàrdia Civil el novembre del 2019, va escriure una carta que s'ha llegit de manera inèdita al judici. «Soc Jorge i això és un accident», comença dient, «mai m'hauria imaginat que la meva vida acabaria així». A partir d'aquí, tota la carta sembla dirigida a defensar la seva innocència.

La va escriure 21 dies abans d'entregar-se a la policia. I encara que en aquell moment només era sospitós de la desaparició de Marta, al text fa referència diverses dones. Així, la investigació va confirmar que efectivament era l'autor de diversos homicidis consumats i en grau de temptativa.

La confessió del crim de Marta

«La matinada del 7 de novembre vaig contractar el servei d'una noia i em queia molt bé», explica a la carta. «Respecto i estimo les dones», escriu sense cap mena de pudor. «Aquella nit vam anar a casa meva i vam estar unes quantes hores de festa, em va dir que no se sentia bé i vam parar», prossegueix.

«Quan em vaig despertar em vaig adonar que ella havia mort, vaig deixar-me portar pel pànic i no vaig saber què fer més que voler morir amb ella», relata. A més, assegura que es va voler desfer del cos de la noia, però no sabia com. Que va comprar una serra, va esquarterar el cos i el va llençar en bosses als contenidors.

«Escric això per deixar proves que la meva mare no va tenir res a veure ni en va saber d'això tan terrible que va passar», continua explicant. Segons afirma, la seva mare va arribar el 8 de novembre de Mallorca per celebrar el seu aniversari. «I encara que em va notar preocupat, mai va saber per què», assegura.

Diu escriure la carta perquè «la por de morir a la presó» no el deixa viure, però es reafirma que tot el que va passar va ser «un accident». «Temo que em prenguin per un monstre assassí de dones. Per això prefereixo morir i enfrontar-me a la justícia divina», afegeix abans de demanar perdó a la seva mare i a la de Marta.

Es considera innocent

L'acusat ha declarat per petició expressa, però només ha respost preguntes de la seva advocada. Ha aprofitat per negar els assassinats davant del jurat i especificar que ell no va inventar el sexe amb cocaïna. «En un 40% dels serveis he fet festa blanca, però la vaig descobrir a través seu», s'explica.

Es refereix a les prostitutes amb què quedava per presumptament perpetrar el seu modus operandi. Se'l relaciona amb la mort de dues dones més, Arliene Ramos de 32 anys i Lady Marcela de 26, a les quals va introduir una gran quantitat de cocaïna de gran puresa per la vagina.

Muntatge fotogràfic de Marcela, Arliene i Marta
Marcela, Arliene i Marta, les tres víctimes mortals | CatalunyaDiari

Els experts el descriuen com un assassí fred i despietat que gaudia observant l'agonia de les víctimes. La Fiscalia reclama per a ell 130 anys de presó per 11 delictes d'abús sexual (tres amb homicidi i set en temptativa). En canvi, la defensa el considera innocent i en reclama l'absolució.

Jorge Ignacio ha trencat el silenci

De la seva veu, Jorge Ignacio s'ha dirigit a la seva advocada per reivindicar la seva innocència. «No vaig matar ni vaig tenir intenció», ha dit, «no vaig voler causar mal o greuge ni a les noies que han mort ni les que han vingut a denunciar». Reconeix haver esquarterat Marta, però diu que no la va matar.

Mare de Marta Calvo.
La mare de Marta demana que aparegui el cos de la seva filla | Cedida

Ha reconegut que contractava serveis amb prostitutes i ha puntualitzat que sempre donava el seu nom real. També ha afirmat que es va lliurar per no acabar sucumbint a la temptació de suïcidar-se. I també, ha demanat compassió «perquè porto dos anys i mig així i jo també soc un ésser humà».

Els policies han desmuntat la seva versió en afirmar que és impossible que esquarterés el cos. «Sempre queda alguna resta, és impossible netejar-ho tot i l'olor hauria estat captada pels gossos», diuen. A casa seva no van trobar cap resta, cosa que va fer pensar que va enterrar el cos en algun lloc.