Fotomuntatge d'un policia armat i Cédric Tauleygne, l'autor d'un doble crim

La policia busca a Osca l'autor d'un doble crim: «és perillós i va armat»

El militar va matar dues persones a França dilluns passat i va travessar la frontera cap a Espanya

Efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil busquen sense descans Cédric Tauleygne, acusat d'un doble crim a França. Hauria comès els assassinats a la ciutat francesa de Tarbes, i després hauria travessat la frontera cap a Espanya. Concretament, el busquen a la penya Oroel (Osca) i el seu entorn.

Segons la gendarmeria francesa, el fugitiu és un militar de 34 anys amb una gran experiència en supervivència. «És perillós i podria anar armat», és l'advertiment de la policia davant la presència d'aquest subjecte a terra espanyola. Ara, els agents pentinen la zona d'Oroel amb extrema precaució.

La policia espanyola té indicis que el fugitiu es podria trobar en aquesta zona i han distribuït la seva imatge per si algú el veu. Cédric és sospitós d'haver matat dues persones dilluns a la tarda per una venjança sentimental. Però, també, temen que pugui cometre més malifetes a la seva fugida.

Ha matat dos professors

La policia pentina l'entorn de la penya Oroel, a prop de Jaca, a la recerca de l'acusat d'un doble crim a França. És sospitós d'haver matat dos professors al col·legi Desaix a la ciutat de Tarbes (sud de França). El presumpte assassí va abandonar el lloc dels fets amb motocicleta.

Fotos de Cédric Tauleygne
Fotos de Cédric Tauleygne, el fugitiu que busquen | Espanya Diari

Les víctimes són un professor d'educació física de 55 i pare de dues nenes, i una mestra de francès de 32 anys i mare de dos nens. La dona va ser trobada ferida de bala a prop de la casa del professor assassinat. Se'n desconeixen els motius, tot i que tot apunta a un mòbil sentimental.

La policia espanyola va trobar la motocicleta de Cédric al voltant de la muntanya Oroel, i per això busquen allà el sospitós. El presumpte assassí va fer servir una pistola per cometre el crim i per tant és probable que vagi armat. A més a més, és un militar experimentat en situacions de risc.

Seguint el rastre de l'assassí

La hipòtesi principal és que el fugitiu va fer un periple d'unes dues hores entre Tarbes i Jaca. Després, hauria abandonat la seva moto al paratge muntanyós d'Oroel, i hauria seguit la seva fugida a peu. És més, coneix les principals tècniques de supervivència per sobreviure a la muntanya i amagar-se de la policia.

La gendarmeria dels Alts Pirineus està rastrejant la ubicació del fugitiu amb el suport de la Secció de Recerca de Tolosa. La veu d'alarma la va fer un veí que viu just al costat on es van cometre els crims. I és que va ser l'home qui va descobrir la dona malferida i el cadàver de l'home.

També va observar el sospitós fugir amb motocicleta i va donar la veu d'alarma als agents. La fiscalia francesa ha confirmat que els crims es van cometre amb arma de foc, però de moment no han revelat el mòbil. La policia gal·la participa en la recerca amb controls de carretera i un helicòpter.

Podria haver-se suïcidat

Les autoritats franceses van comunicar el cas a la policia espanyola, que va emprendre immediatament la recerca del sospitós. Negociadors de la gendarmeria van mantenir contacte telefònic amb el fugitiu, a qui els va dir que tenia intenció de suïcidar-se, així que no descarten que estigui mort.

Dimarts al matí van trobar la motocicleta del sospitós al petit poble de Bernués, a Jaca. La policia va comprovar que el vehicle trobat al costat de la calçada pertanyia al pròfug. Per tant, sospiten que va sortir fugint cap a la muntanya amb la intenció de treure's la vida.

Penya Oroel a Jaca, Osca
Busquen el fugitiu al voltant de la penya Oroel | Espanya Diari

Tot i això, no descarten cap altra opció, com que continuï viu o que hagi escapat cap a una altra zona. La presència d'aquest perillós criminal ha alterat la convivència tranquil·la dels veïns del lloc. De fet, l'alcaldessa reconeix que no poden fer ull amb la idea de tenir un pròfug al poble.

La Guàrdia Civil va estar preguntant si algú havia vist l'home, i va advertir els vilatans que tinguessin cura. «No sabem si ha fugit a la muntanya, camp a través, cap a la penya Oroel o si ha pogut escapar», va afirmar l'alcaldessa. De moment, els veïns esperen que el cas es resolgui com més aviat millor.