La mare de la nena assassinada a Vilanova parla amb els advocats i familiars a la sortida de l'Audiència de Barcelona

L'assassí de la nena de Vilanova, condemnat a presó permanent revisable

El magistrat també li imposa set anys per un delicte d'agressió sexual i haurà de pagar 445.000 euros d'indemnització

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a presó permanent revisable l'autor confés del crim d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú ara fa tres anys. El president del judici, que es va celebrar amb jurat popular, li imposa aquesta pena per un delicte d'assassinat, mentre dicta set anys de presó per un delicte d'agressió sexual. Al mateix temps, el condemnat haurà d'indemnitzar els familiars de la víctima amb 445.000 euros i no podrà aproximar-se a ells.

Amb la sentència, el magistrat de l'Audiència de Barcelona es fa seus els arguments del jurat popular. Així, considera provat que l'home va agafar la nena quan baixava per l'escala on vivien els seus avis, la va introduir al seu pis, la va voler agredir sexualment i la va matar. El jutge diu que el condemnat va actuar amb traïdoria i acarnissament.

Com ja va valorar el jurat, la sentència recull que l'acusat era consumidor de cocaïna, però descarta que això alterés les seves capacitats durant el crim. Així mateix, el magistrat afegeix l'atenuant de reparació del mal, ja que l'acusat ha ingressat part del seu sou a la presó per a pagar la responsabilitat civil a la família, i també els ha ofert l'herència de la seva mare.

Els fets: la tarda del 4 de juny de 2018

L'assassinat de la nena va tenir lloc a Vilanova la tarda del 4 de juny del 2018. La sentència de l'Audiència de Barcelona considera provat que el condemnat va obligar la nena, que baixava de casa dels seus avis, a entrar al seu pis i s'hi va tirar a sobre per atemptar contra la seva identitat sexual i agredir-la.

Després d'això, la va matar amb estrangulació i asfíxia i clavant-li un ganivet en diverses parts del cos. Segons el jurat popular, va ser una mort «lenta, agonitzant, conscient i cruel».