Així és el presumpte assassí de la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú

Té 42 anys, està separat, i té una filla d’entre 13 i 15 anys

Francisco Contreras, presumpte assassí de la Laia
El presumpte assassí de la Laia | CatalunyaDiari.cat

A poc a poc es van coneixent noves dades sobre tot el que envolta l’assassinat de Laia, la nena de 13 anys que va desaparèixer durant la tarda d’ahir a Vilanova i la Geltrú i que poc després va ser trobada, morta. El cos de la nena, que va ser descobert pels seus tiets en el pis d’un veí dels seus avis, presentava ferides d’arma blanca i clars signes d’ofegament.

El presumpte culpable ja ha estat detingut i identificat, i avui ha tornat a entrar al domicili on van tenir lloc els fets per tal de fer-ne la reconstrucció. A 'CatalunyaDiari.cat' us expliquem una mica més sobre ell gràcies la informació aportada per Pia, una amiga de la família de l'home.

Addicte a la cocaïna i amb trets agressius

L'assassí és un home de 42 anys i veí de Vilanova i la Geltrú, que pateix una forta addicció a la cocaïna, i que ja havia demostrat en més d’una ocasió que tenia trets agressius, tal com han explicat els seus veïns a 'CatalunyaDiari.cat'. Fa un temps havia estat expulsat d’una feina anterior, precisament per haver protagonitzat alguns episodis de violència, en un lloc de treball que es localitzava a Sitges.

Probablement aquesta agressivitat i aquests trets violents siguin els que van provocar que s’acabés separant de la seva exparella, amb la qual tenia una filla que en aquests moments té entre 13 i 15 anys. És a dir, que compartiria franja d’edat amb la Laia, la víctima dels fets.  

Tenia un projecte de futur a la Xina

La casa on residia –i on ahir van localitzar el cos de la nena– pertanyia als seus pares. En aquests moments, el detingut estaria travessant un tràngol difícil de pair, ja que té a la seva mare ingressada a l’hospital en estat molt greu, i sembla que no es podrà fer res per salvar la seva vida. Pot ser que aquest motiu accentués els problemes psicològics que patia el presumpte assassí, i va acabar esdevenint el detonant que va provocar que posés fi a la vida de la petita Laia.   

Pel que fa als gustos i aficions del presumpte culpable, és una persona a qui li encanta cuinar. Va arribar a realitzar un curs de cuina a baixa temperatura i, de fet, tenia pensat obrir en un futur no molt llunyà un restaurant a la Xina, lloc d’un provindria la seva actual parella. El presumpte assassí tenia intenció de casar-se amb ella i mudar-se al seu país. Però el que més crida l’atenció –i, sobretot, esgarrifa– és saber que la Laia Alsina era una nena que justament posseïa trets asiàtics.

La seva mare ha mort de forma sobtada

A tot això cal dir que aquest dimarts i de forma totalment inesperada ha mort la mare del detingut. Per ara, no han transcendit els motius de la defunció, però els veïns de la dona sí que se sabien des de feia temps que es trobava a l'hospital, per una greu malaltia. De fet, la filla del presumpte assassí de Laia vivia amb ella, però després de l'ingrés de la seva àvia va passar viure amb les seves tietes. 


Comentaris

envia el comentari