Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cordó policial dels Mossos d'Esquadra

Un home assassina la seva dona embarassada a Catalunya

La dona tenia només 31 anys

Tragèdia a Manresa. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns, 15 de maig, al matí un home com a presumpte autor de la mort d'una dona a la capital de la comarca del Bages. La víctima, de només 31 anys, estava embarassada. 

Els fets van tenir lloc el passat 6 de maig al carrer Gaudí de Manresa. El detingut haurà de passar a disposició del jutge en les pròximes hores. La jove assassinada estava vivint als baixos del número 41 del carrer Gaudí des de feia poc temps, segons expliquen els veïns del seu bloc. 

La policia va descartar inicialment l'assassinat

Inicialment, la policia va descartar que la dona hagués estat assassinada per falta d'inicis de criminalitat. La investigació continua oberta i no ha transcendit si el detingut té antecedents. El jutge ha decretat el secret de sumari. 

«Detenim un home presumptament relacionat amb la mort de la seva parella. Els fets van passar durant la matinada del 6 de maig a Manresa. La investigació està oberta i es troba sota secret de les actuacions», han explicat els Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra expliquen que continuen investigant el succés. El cas es troba en secret de sumari, però els mateixos Mossos han explicat a l'ACN que en primera instància es va descartar l'assassinat per falta d'indicis de criminalitat. Finalment, el cas ha patit un gir sobtat i la parella de la dona ha estat arrestada aquest dilluns acusada d'assassinat

La policia no ha volgut aclarir la nacionalitat del detingut ni tampoc de la víctima, la noia embarassada. Es tractaria de la cinquena mort per violència de gènere amb el que portem de 2023 a Catalunya.

[WhatsAppGroup]7[/WhatsAppGroup] 

Manresa, de dol 

L'Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol oficial per condemnar l'assassinat d'una dona de 31 anys que estava embarassada. Aquest dilluns els Mossos han detingut el presumpte autor, la parella de la víctima. Els grups municipals també han acordat fer un minut de silenci aquest dimarts a les 12 h a la plaça Major. L'acte estarà presidit per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Durant els tres dies, les banderes onejaran a mig pal i a les del Saló de Sessions hi haurà un crespó negre. Als actes oficials també es guardarà un minut de silenci en senyal de dol i es pronunciaran unes paraules de record.

El batlle ha condemnat el feminicidi i ha ofert el suport de l'Ajuntament a familiars i entorn de la víctima.