Un vehicle dels Mossos d'Esquadra.

Un home mata la seva dona a l'Alt Empordà i se suïcida

Els fets s'han produït aquest dimecres, 27 de maig

Un home de 72 anys i de nacionalitat espanyola ha matat la dona aquest dimecres a l'Escala, a la comarca de  l'Alt Empordà, i posteriorment s'ha suïcidat. Segons les primeres informacions sobre el cas, el cos de la dona, que ha aparegut tapada amb una manta al jardí del seu domicili, presenta signes de violència. De fet, les primeres hipòtesis apuntarien que l'home l'hauria matat a ganivetades a l'interior del domicili.

Posteriorment, l'autor dels fets s'ha  suïcidat penjant-se a un arbre del mateix carrer on vivien, el passatge de Vilabertran de l'Escala. L'home hauria deixat una nota manuscrita reconeixent-se com a autor dels fets. A més, el seu vehicle ha aparegut cremat, de manera que se sospita que ell mateix és l'autor d'aquest incendi.

De moment, agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ja s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per començar les seves investigacions, després de l'avís pels possibles fets, que s'ha produït pels volts de les set del matí. També s'ha activat la comitiva judicial, que s'està fent càrrec de l'aixecament dels dos cadàvers.

La cinquena víctima mortal per violència masclista a Catalunya en el que va d'any

La dona assassinada aquest dimecres, 27 de maig, a l'Escala, és la cinquena víctima de violència masclista en el que va d'any a Catalunya i la dinovena a Espanya —la darrera s'havia produït el 4 d'abril a Las Palmas de Gran Canaria. A Catalunya, els quatre crims anteriors van tenir lloc al mes de gener. El dia de Reis va aparèixer morta una dona de 28 anys i la seva filla, de 3, a Esplugues de Llobregat.

El 18 de gener va ser assassinada a Terrassa una dona de 29 anys; mentre que el dia 28 de gener hi va haver una quarta víctima a Catalunya: en aquest cas, una dona de 40 anys, a Sant Joan Despí. Malauradament, aquest 27 de maig hem de sumar una nova víctima de violència masclista a Catalunya.