Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

Els assassins van demanar cita per assassinar la infermera de Girona

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns els quatre implicats

Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns els quatre implicats | Mossos d'Esquadra

El passat dilluns, els Mossos d'Esquadra van detenir un total de quatre persones implicades amb l'assassinat de la infermera gironina al seu domicili, la qual va ser trobada lligada i amb signes d'una brutal agressió el passat dia 26 de setembre. Aquests quatre detinguts haurien entrat al seu habitatge, situat a la carretera Barcelona 23, amb l'objectiu de robar-li els diners que tenia guardats en dues caixes fortes. 

Però ara, dies després de les detencions, ja es coneix més informació amb relació a aquest succés. I és que els assassins van demanar cita per tal de poder accedir al domicili i poder dur a terme el seu pla, el qual segons els investigadors, feia un mes que ja havien premeditat. 

La víctima, Carme Font, de 67 anys, era una persona molt coneguda a la ciutat de Girona. Alhora, també era conegut per tothom que aquesta manejava una gran quantitat de diners, ja que gestionava diversos pisos a la ciutat, fet que la va posar en el punt de mira dels que acabarien sent els seus assassins. 

Segons publica 'La Vanguardia', els quatre arrestats feia temps que tenien clar el seu pla, el qual va acabar duent-se a terme el passat 25 de setembre. Després d'aconseguir entrar a casa de la víctima per una cita prèvia, i una vegada tenien el botí, van assassinar violentament a la dona per tal d'evitar ser identificats, ja que una de les assaltants era una companya de feina seva. 

La cita mèdica que tenia apuntada a l'agenda, la clau de tot

Tal com explica el mitjà citat, els Mossos haurien pogut arribar al grup criminal a través de la cita mèdica que la víctima hauria apuntat a la seva agenda pel dia 25 de setembre a les 18:30 hores. Carme va deixar d'atendre les seves trucades entre les 18:19 i les 19 hores d'aquella tarda. D'aquesta manera, els investigadors van estirar fils per esbrinar quin pacient havia visitat la consulta entre aquelles hores, amb la sort que Carme hauria deixat un número de telèfon apuntat referent a la visita de les 18:30 hores. 

Així doncs, els Mossos d'Esquadra apunten que la principal ideòloga del pla és Consol J., la qual compartia feina amb l'assassinada, a la Clínica Girona. Aquesta, i segons publica el mitjà citat anteriorment, tenia diversos deutes al seu nom, i van tenir arribar a la conclusió que la millor opció era delinquir i atacar a Carme. 

Segons 'La Vanguardia', Consol mantenia una bona relació amb la víctima, ja que els investigadors assenyalen que la felicitava pel sant, li enviava missatges i, fins i tot, ja havia estat a casa seva perquè hauria acompanyat a un familiar seu a una visita mèdica per tractar-se els peus. Això apuntaria al fet que l'assaltant i assassina ja conegués el parador de les caixes fortes. 

A més, segons els investigadors, semblaria ser que Consol hagués estat la que hauria fet d'intermediària entre la infermera i el fals pacient. Segons haurien esbrinat, la detinguda hauria enviat el següent missatge a la víctima: «Hola li he donat el mòbil a Montserrat, que t'envia a algú que vol fer-se alguna cosa als peus. Bon dia». Un missatge que sembla que va ser l'inici del seu tràgic final. 

Quatre implicats, entre els quals un delinqüent amb nombrosos antecedents

Consol, però, no va ser l'única implicada en el cas. Jordi R., el marit d'ella, i Nicolás, un amic d'aquest segon, també es van unir al pla. Segons el mitjà citat anteriorment, Nicolás també estava travessant una mala època econòmicament parlant, fins al punt que estava a punt d'ocupar un pis perquè no es podia permetre seguir pagant en el qual habitava ara. 

Per acabar, el quart implicat és Eugenio P., un delinqüent conegut de Nicolás, ja que haurien compartit cel·la a presó, i el qual tindria un llarg historial criminal. Així doncs, els Mossos sembla que assenyalarien a aquest últim i al seu antic company de cel·la com els autors materials de l'assassinat, tal com publica el mitjà citat. 

«La morta era una persona d'edat avançada, poca alçada i corpulència, mentre que els atacants van ser dos homes, més joves, corpulents i amb major fortalesa física», segons apunta el jutge encarregat del cas a l'auto. «La van colpejar de manera brutal en la sala d'espera de la consulta, la van lligar per diverses parts del cos, la van arrossegar cap a una altra estada on hi havia les caixes fortes i finalment la van asfixiar fins a matar-la», explica la magistrada. 

A banda, els investigadors no han descartat que la intenció des del principi per part dels assaltants fos posar fi a la vida de la infermera, ja que les possibilitats de ser descoberts eren molt altes, tenint en compte que la visita venia recomanada i que tenien el número de telèfon de la cita mèdica fraudulenta.