Assenyalen on podria estar el pare d'Anna i Olivia, les nenes desaparegudes

El president de SOS Desaparecidos ha assegurat que se sospita que hauria pogut marxar cap a algun aís com Chile

Xile, l'Argentina, l'Uruguai... són alguns dels països en els quals podria trobar-se avui dia Tomás Gimeno, el pare de les dues nenes desaparegudes fa ja més d'una setmana a Tenerife.

Fins ara han estat moltes les teories que s'han donat sobre el cas, no obstant això, sembla que cada vegada més els investigadors podrien acostar-se a la veritat. Joaquin Amills, president de SOS Desaparecidos, ha concedit unes declaracions a 'Cuatro al día' en les quals confirma les últimes hipòtesis de les autoritats, almenys sobre el parador del pare.

«És una possibilitat que hagi anat amb vaixell o en un vol a un lloc en el qual no exigeixin per a viatjar el permís matern», ha assegurat en directe Amills després de ser preguntat sobre el motiu que porta a pensar que Tomás podria haver fugit a algun d'aquests tres països.

No sols això, sinó que el president de SOS Desaparecidos ha assegurat que l'alerta s'expandeix a aquests països també. «Llançarem ja l'alerta en països sud-americans, perquè quan van passant els dies cal anar ampliant tots els mitjans que tinguem. És lògic que es vagin ampliant totes les possibilitats que hi hagi».

Ha parlat també del motiu pel qual sembla que se centren en tres llocs tan concrets: «Totes les hipòtesis estan obertes, qualsevol cosa pot passar. Ens centrarem en Xile, l'Argentina i l'Uruguai, principalment Xile. És un punt en el qual ell havia manifestat moltes vegades que volia viure, i també l'Argentina i l'Uruguai en tenir característiques semblants al que és Xile», ha afirmat Amills.

Sobre això ha volgut recalcar que el punt principal de cerca seria Xile, en ser el lloc que ell ja havia esmentat en alguna ocasió, els altres dos països els han sumat les mateixes autoritats: «Xile li encantava i hem estat nosaltres els que hem ampliat a l'Uruguai i l'Argentina per aquesta afinitat quant a societat que hi ha entre els països».

«La idea d'aquest vídeo que es va difondre és buscar primer la solidaritat, empatitzar, perquè no és el mateix veure una fotografia que veure a les dues nenes com són, en el seu àmbit natural, amb la seva mare», ha assegurat Amills sobre el vídeo que va ser difós ahir en xarxes de les dues petites.

A més, el president de l'associació ha parlat de l'estat actual de la família d'Anna i Olivia, especialment de la seva mare, Beatriz: «Quan en qualsevol família desapareix un familiar, els primers dies és com si estiguessis en un mal somni, no pots pensar el que està succeint, que un fill, una filla, un pare, un germà... pot desaparèixer, no saber res, com si la terra se l'hagués empassat».

«Per sort, Beatriz s'està agafant molt bé a l'esperança que les nenes estan bé, que les trobarem, aquesta és la part fonamental. Sempre fan falta dos pilars, l'esperança i la confiança» ha afegit també.

No sols això, sinó que ha volgut deixar clar també que en aquest moment no sols l'actuació dels cossos de seguretat, SOS Desaparecidos i la família és important, sinó que també ho és la dels mitjans de comunicació i, especialment, la de la societat. «L'important és estar lluitant, que els mitjans estiguin fent-se ressò, que la societat tremendament solidària que tenim comparteixi, que es parli de la notícia».

Així doncs, com veiem, es manté l'esperança que Tomás hagi fugit lluny d'Espanya amb les nenes per a començar una nova vida amb elles.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari