Imatge d'un vehicle de la Guàrdia Urbana de Lleida

Atonyina el seu sogre en un pis de Lleida davant els seus fills i la seva dona

La baralla va acabar amb dos detinguts tancats al calabós

Una discussió familiar acaba amb una baralla entre dos homes de quaranta i seixanta-un anys. Ambdós van acabar detinguts per un delicte de violència de gènere i domèstica, respectivament. Els fets es van produir el passat diumenge, tretze de novembre, cap a les 06.30 hores del matí.

Una dona va alertar i denunciar a la Guàrdia Urbana de la capital del Segrià que la seva parella l'havia agredit durant una disputa al seu domicili familiar. Concretament, els fets es van produir al carrer Nou, on també hi havia presents els seus fills de nou i dos anys. Segons sembla, la dona va ser colpejada després d'intervenir en una baralla entre el seu marit i el seu padrastre.

Els implicats no van necessitar assistència sanitària

Tot i detenir a la parella de la denunciant per un delicte de violència de gènere, la Policia Local també es va endur al padrastre per agredir al seu gendre. Tal com van afirmar els agents desplaçats al domicili, cap dels implicats, de quaranta i seixanta-un anys, va requerir assistència sanitària.

A les comarques de Lleida, els Mossos d'Esquadra han atès una mitjana de quatre dones al dia víctimes de violència masclista en els sis primers mesos de l'any. Aquesta xifra s'ha disparat en un 25,5% respecte al mateix període del passat 2021 i supera els registres d'abans de la pandèmia. En els sis primers mesos de l'any es van atendre a un total de 723 dones víctimes de violència masclista, a les comarques de Ponent i del Pirineu. 

Augment perillós de la violència de gènere

Aquesta xifra aglutina tant la violència en l'àmbit de la parella com en el sector familiar. Pel que fa a les denúncies, la policia catalana va comptabilitzar un total de 637 en el primer semestre d'enguany. Aquestes xifres representen un quinze per cent més respecte a l'any anterior. 

A major denúncies, majors detencions. Concretament, entre el gener i el juny s'han dut a terme 246 arrestos, entre els quals hi ha tres menors d'edat, un 20,6% més. Així mateix, en el tretze per cent dels casos els agressors havien incomplert algun tipus de mesura de protecció cap a les víctimes.