Li diagnostiquen càncer terminal i atraca una joiera a Barcelona per la família

Ell i un soci van assaltar amb violència una joieria de Barcelona i va poder gastar bona part del botí abans de morir

Un robatori el 6 d'octubre de 108 a Barcelona, on un dels dos lladres anava amb cadira de rodes
Un robatori el 6 d'octubre de 108 a Barcelona, on un dels dos lladres anava amb cadira de rodes | CatalunyaDiari

Una visita al metge va canviar per sempre la vida de Luís, un lladre uruguaià retirat de 58 anys. Segons explica 'La Vanguardia', li van diagnosticar un càncer terminal i després de rumiar sobre com afrontar els seus darrers dies de vida no va dubtar: faria un últim gran atracament. 

Se li va ocórrer demanar l'ajuda a Marcelo, també atracador retirat, que en aquells moments es dedicava al tràfic de drogues a Barcelona«Fem una última 'chambita'», li va suplicar, referint-se a un robatori. Tot per assegurar el futur econòmic de la seva família. 

Un soci amb un gran currículum criminal

Luís va saber escollir molt bé el seu soci pel seu darrer cop. Marcelo ja era conegut per diversos robatoris a benzineres sobre el 2006 pels quals va entrar a presó. Allà coneixeria diversos membres i s'enrolaria dins de la 'banda del Dogo', conegut grup criminal d'argentins que va realitzar uns 50 assalts a joieres diverses ciutats europees, entre elles Barcelona, de manera violenta i a punta de pistola.

La banda va tenir contra les cordes la Unitat Central d'Atracament dels Mossos durant anys. No aconseguien identificar-los i no tenien antecedents coneguts a Catalunya. Actuaven i tornaven ràpidament a Argentina. Tot fins a un atracament frustrat a Cornellà, on va morir un dels seus integrants molt jove. 

Dies després de l'enterrament, la policia va desarticular la banda i va arrestar diversos membres, entre ells Marcelo, que llavors tenia 37 anys. Finalment, però no va poder ser reconegut pel joier i va quedar lliure. Va ser llavors quan l'uruguaià, ara amb 44 anys, es va instal·lar definitivament a Barcelona per dedicar-se al narcotràfic.

Imatge d'arxiu Mossos d'Esquadra amb detingut
Els Mossos només van poder detenir el soci de Luis | Mossos d'Esquadra

Luis va gaudir del seu botí els seus últims dies

Va ser el 2018 quan es vincula la història de Luís amb aquesta banda. Els Mossos van investigar aquell mes d'octubre un nou assalt a una joieria per dues persones amb accent argentí. Van creure que els 'Dogo' havien tornat però eren Luís i Marcelo complint l'últim desig del primer. 

Marcelo va entrar a l'establiment empenyent una cadira de rodes amb Luís assegut en ella. Després de preguntar pels rellotges més cars, aquest va treure una arma i es van endur joies i rellotges per un valor d'1,3 milions d'euros. Van poder blanquejar ràpidament els diners i Luís va poder gaudir els seus últims dies una gran casa a Vallirana. També es va comprar un Audi i un Jaguar.

La història d'aquest criminal va acabar en un bar de l'Eixample. Allà una patrulla de Mossos va veure dos homes argentins tenint una conversa sospitosa. Un d'ells, còmplice dels dos protagonistes uruguaians, duia un rellotge de 5.000 euros de la joiera robada el 2018. Va ser arrestat i va dur la policia fins a Marcelo i Luís. El primer va ser detingut el passat mes de novembre. El segon va morir fa mesos, deslliurant-se del seu darrer atracament. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari