Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Els Mossos no s'ho creuen: Atrapen un lladre que va cometre una errada surrealista

Un perfum de dona va delatar l'home detingut aquest dissabte a Portbou

Dissabte passat, els Mossos d'Esquadra de Portbou es van trobar amb un cas que, així d'entrada, estaria bastant allunyat del concepte 'crim perfecte'. La policia catalana, juntament amb agents de la Policia Nacional, van detenir un home de 44 anys, de nacionalitat libanesa i sense domicili conegut, per robar en un habitatge d'aquesta localitat de l'Alt Empordà. L'element que va delatar el detingut va ser l'olor d'un perfum de dona que havia sostret en el robatori.

El relat dels Mossos comença a les 20.10 hores, quan van rebre l'avís que un individu estava tafanejant a través de les finestres de diversos domicilis de Portbou. Una patrulla va poder localitzar i identificar l'home, però el van deixar anar perquè no portava a sobre cap objecte sospitós i tampoc constava res contra ell. En tot cas, l'única cosa que va cridar l'atenció dels agents va ser la forta olor de perfum que feia.

Avís de robatori

Al cap d'aproximadament dues hores d'haver identificat l'home, els Mossos van rebre l'avís d'un robatori amb força en un domicili de Portbou, situat al passatge Renfe. Una patrulla va arribar al lloc dels fets i va actuar segons els protocol habitual. Els agents van poder comprovar que havien forçat la persiana per accedir a l'habitatge i endur-se diverses joies, diners i un perfum de dona.

Va ser en aquell moment quan els agents van sospitar que l'home que havien identificat dues hores abans, i que feia una forta olor de perfum, podria tenir alguna relació amb els fets del pis del passatge Renfe. Així doncs, es van disposar a iniciar la recerca, trobant-se amb una ajuda que no s'esperaven. I és que, entre els curiosos que s'havien acostat a l'habitatge on s'havia produït el robatori, hi havia diversos agents de la Policia Nacional que es trobaven fora de servei i que es van oferir a ajudar en les tasques de cerca del sospitós.

El dispositiu policial va recollir els fruits mitja hora després. Els agents van localitzar el sospitós, que en el moment de la detenció portava a sobre cinc rellotges, una polsera, un clauer, un encenedor, un rosari, tres cadenes, quatre jocs d’arracades, tres anells i sis medalles. Els agents van comprovar que alguns d’aquests objectes els acabava de sostreure de l’interior del pis del passatge Renfe. També van constatar que encara desprenia l’olor del perfum que l’havia delatat. El detingut, sense antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.