Atrapen el sospitós de matar un home d'un tret a la nuca fa disset anys a Sant Pere Pescador

El detingut feia servir identitats falses perquè no l'atrapessin

Mossos d'Esquadra
Passa a disposició judicial el sospitós d'assassinar a un home fa disset anys   | Mossos d'Esquadra

El sospitós de matar un home d'un tret a la nuca fa disset anys a Sant Pere Pescador (Alt Empordà) es troba ara a disposició de la justícia. El 26 de juny de l'any 2002, el sospitós va desaparèixer després de perpetrar el crim. Tot i que els Mossos d'Esquadra el tenien en el punt de mira, com l'autor dels fets per múltiples antecedents, l'home va utilitzar diverses entitats falses per desaparèixer i no ha estat fins ara, després que cometés un altre crim a França, que han pogut confirmar que es tracta del suposat assassí.

Les autoritats franceses han autoritzat una entrega temporal per a la causa oberta al jutjat d'instrucció 7 de Figueres. El sospitós ha passat a disposició judicial aquest dijous i el jutjat ha ordenat presó per al detingut. Està imputat pels càrrecs d'assassinat i tinença il·lícita d'armes. La justícia el buscava des de l'any 2002, quan va fugir després de, suposadament, matar un home d'un tret a Sant Pere Pescador.

Segons va revelar la investigació, el sospitós era parella d'una dona que vivia a la mateixa població. La dona, però, volia acabar amb la relació sentimental perquè havia estat víctima «diversos episodis» de violència de gènere. Fa disset anys els investigadors van constatar que la dona havia arribat a canviar el pany de casa seva per evitar que l'investigat entrés. També havia demanat a un amic seu —la víctima— i a la seva parella posterior que l'ajudessin en cas que l'ara investigat tornés.

La fiscalia apunta que, per «motius que es desconeixen», entre les dues i gairebé les quatre de la matinada del dia del crim, l'investigat i la seva parella inicien una discussió telefònica que genera nombroses trucades. Segons indiquen fons del cas, l'home va arribar a trucar la dona divuit vegades i, finalment, va decidir desplaçar-se des de Llinars del Vallès —on vivia de manera temporal— fins a Sant Pere Pescador.

La investigació sosté que el sospitós hauria arribat a Sant Pere Pescador cap a les cinc de la matinada i va rebentar la porta d'una puntada de peu perquè es va trobar el pany canviat. Un cop a dins, la discussió que havia començat per telèfon amb la dona continua i l'arriba a agredir. Per això, cap a les sis de la matinada, la dona va trucar al seu amic perquè anés a ajudar-la. L'home va sortir «immediatament» en direcció a Sant Pere Pescador a socórrer-la. No va tornar a casa. L'endemà, els serveis d'emergències van rebre l'avís cap a les dotze del migdia que havien trobat el cos sense vida de l'home.

El tret a la nuca i una mort «immediata»

  

El fiscal Víctor Pillado sosté que la víctima va arribar a la casa i l'investigat li va disparar només travessar la porta. «Tan bon punt el veu, fent ús d'una arma de foc curta del calibre 22, amb la intenció de posar fi a la seva vida, per l'esquena i per sorpresa, sent conscient que la víctima no es podia defensar, va apuntar cap a la seva nuca i li va engegar un tret que va acabar amb la seva vida de manera immediata», apunta el fiscal.

L'investigat i la dona van desaparèixer i se'ls hi va perdre el rastre poques hores després de cometre el crim. Ara, disset anys després, han pogut localitzar el sospitós. Segons fonts de la investigació, l'home feia servir nombroses identitats falses i fins ara, que estava en presó preventiva a França per un altre crim, no han pogut constatar que es tractava de la mateixa persona.

Les autoritats franceses l'han entregat temporalment per passar a disposició del Jutjat d'instrucció 7 de Figueres, que tenia la causa oberta. Ho ha fet aquest dijous. Segons les mateixes fonts, en seu judicial l'investigat ha reconegut que aquella matinada va anar des de Llinars fins a Sant Pere Pescador però atribueix el crim a «uns colombians» per un afer de drogues del qual es desvincula.

El jutjat ha decretat presó provisional sense fiança. A més, també s'ha fet ja l'audiència d'imputació durant la qual el fiscal li ha imputat assassinat i tinença il·lícita d'armes. També aquest dijous han fet una roda de reconeixement on un dels testimonis importants per a l'acusació ha reconegut plenament l'investigat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari