Pla general de l'interior de l'estació de metro de Santa Eulàlia

Tallada completament una línia del metro de Barcelona ara mateix per un atropellament

Les causes de l'atropellament no estan gens clares

Matinal d'incidències al metro de Barcelona. Un atropellament a l'estació de la Monumental ha deixat sense servei el tram comprès entre Passeig de Gràcia i el Clot. A hores d'ara hi ha quatre parades de metro sense servei a la ciutat comtal: Tetuan, Monumental, Sagrada Família i Encants. 

Els Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) són ara a la zona del succés. Les causes de l'atropellament, segons Betevé, no estan gens clares i no se sap si es tracta d'un suïcidi. O bé d'alguna altra mena de succés. 

Transports Metropolitans de Barcelona avisa que el servei alternatiu es fa per la línia D50, amb autobus. TMB també explica que la incidència és per motius aliens a ells. 

Allau de vols anulats a l'Aeroport de Barcelona

Paral·lelament, avui ha estat un dia força complicat per a la mobilitat de la ciutat comtal. Vueling ha cancel·lat preventivament 27 vols aquest divendres a l'aeroport de Barcelona per la nova jornada de vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla. Segons ha informat la companyia en un comunicat, operarà 126 dels 153 trajectes programats amb origen o destí a la capital catalana, el 82% dels previstos. A escala estatal, operaran el 91% dels trajectes programats, 163 de 182.

En el conjunt de l'operativa d'aquest 9 de desembre, Vueling ha anul·lat 56 vols, de manera que s'enlairaran 435 vols dels 491 previstos, un 89%. La companyia ha assegurat que un 95% dels afectats ja han estat reubicats i han confirmat l'alternativa donada. La vaga de tripulants de cabina es repetirà el pròxim diumenge.

De fet, l'aturada dels tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla va arrencar l'1 de novembre i, si no hi ha un acord amb la companyia, es preveu que s'allargui fins al 31 de gener, cada dilluns, divendres, diumenges i festius. Stavla és l'organització de treballadors majoritària entre els tripulants de cabina de Vueling i, segons el Ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la protesta.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp