Fotomuntatge de Jaime i un quad

Mor amb 37 anys en Jaime: té un accident, se'n va anar a dormir i ja no es desperta

La seva gran afició era sortir a fer rutes pels paratges naturals de l'entorn, a Galícia

Dol a la localitat gallega del Bollo per la mort d'un veí molt estimat, Jaime, als 37 anys. Diumenge al migdia va tenir un accident de quad, se'n va anar a dormir per descansar una mica, i ja no es va despertar. La seva mort ha causat una gran sorpresa i una enorme consternació al seu entorn.

Després de conèixer-se la trista notícia, molts dels seus amics van inundar les xarxes socials amb missatges de comiat. Jaime Quintáns, de 37 anys i veí del Bollo, tenia molts amics i era una persona molt apreciada. A més, era algú molt vinculat a la seva terra, que sempre defensava amb orgull.

«No hi ha paraules, només records inoblidables per al meu amic de l'ànima i seguríssim que per a molts més». Així diuen les paraules de Rodri, un dels seus millors amics, després d'assabentar-se del que havia passat. Per a molts, Jaime era com un germà i han encaixat la pèrdua amb amarga tristesa.

Jaime, mort de manera cruel

El dia que va morir, aquest diumenge passat, Jaime va fer el que feia molts caps de setmana. Va matinar, es va posar la roba d'abric i va agafar el quad per anar a fer un tomb pels llocs de l'entorn que tan bé coneixia. Sempre s'havia sentit atret per la passió de sortir a fer rutes per la natura.

Foto d'una mà amb un guant agafant un manillar de moto
Jaime va tenir un accident amb el quad quan tornava a casa | Arxiu

Fa uns mesos es va comprar el quad amb què aquell fatídic dia va sortir a córrer a prop de casa seva. Després de recórrer els camins de l'entorn va tornar a casa, però va tenir un petit accident. El cop semblava poca cosa però el quad no arrencava, així que el seu germà el va anar a recollir.

Com que es trobava una mica cansat va decidir ficar-se al llit per descansar una estona, i es va adormir per no despertar mai més. Va morir mentre dormia a casa de la petita localitat de Chao das Donas, a O Bolo (El Bollo). La seva mort va inundar de tristesa l'entorn.

Un jove ple de llum

Jaime era el millor ambaixador del seu poble, un jove enamorat del seu territori que sempre que podia feia d'amfitrió. Per això, sempre estava envoltat d'amics, que ara el recorden com una persona feliç. «Era algú ple de llum, de projectes i d'amics», afirmen al seu entorn.

Jaime treballava amb el seu germà i el seu cosí al planter d'A Rúa de Valdeorras, on vivia entre setmana. De professió llaurador, feia des dels 16 anys que treballava en aquesta dura feina. Cosa que mai no va enfosquir el seu caràcter afable i el seu bon humor, sempre amb un somriure a la cara.

Jaime treballava al mateix planter on es van jubilar el seu oncle i el seu pare, en aquella feina que ja era com una tradició familiar. Els seus companys, en conèixer la seva mort, van quedar en estat de xoc. Avui recorden amb enyorança els acudits que sempre solia explicar per animar-los el dia.

Les seves dues grans passions

El director de producció de l'empresa, Daniel León, ha expressat públicament el dolor per la mort de Jaime: «Era un treballador amb una llarga trajectòria, molt conegut i apreciat. S'hi va incorporar molt jovenet seguint els passos del seu pare, José, i el seu germà gran, José Manuel».

Foto de Chao das Donas, Galícia
Chao das Donas, un indret envoltat de natura | VIAJETOP.COM

Com recull La Voz de Galicia, Jaime tenia dues grans passions que compaginava amb el seu amor pels quads. Una era el seu nebot, fill del seu germà gran, amb qui passava les hores sempre que podia. La segona era el futbol i, especialment, el Barça, l'equip de la seva vida.

Tant sentia els colors del Barcelona que va arribar a visitar la ciutat comtal diverses vegades per anar al Camp Nou. Aquests dies tots l'han recordat amb llàgrimes als ulls i missatges a les xarxes socials. Dimarts va ser enterrat a l'església del seu poble, acompanyat dels seus éssers estimats.