Un tren de Rodalies Barcelona.

L'atropellament d'una persona a Rodalies talla ara mateix la circulació a la línia R1

Els trens s'han vist obligats a circular per via única mentre treballen els cossos d'emergències

Retards a la línia R1 de Rodalies per l'atropellament d'una persona entre les localitats d'Arenys de Mar i Mataró (Maresme). Els trens estan circulant per via única, segons ha informat Adif i Renfe. Els cossos d'emergències estan treballant en la via ferroviària i s'espera que en les pròximes hores es retorni a la normalitat.

La línia R1, també coneguda com la Línia del Maresme o de la costa connecta Maçanet-Massanes amb Molins de Rei i comunica les províncies de Girona i Barcelona. L'avís es rebia al voltant de dos quarts d'onze del matí d'aquest dimecres, 28 de desembre. Al lloc dels fets s'han desplaçat els cossos policials i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Adiff ja ha informat de l'incident

A través del Twitter oficial d'Adif s'ha comunicat la incidència. «RodaliesBarcelona, línia R1: s'estan enregistrant retards mitjans per l'accident d'una persona en un punt no autoritzat de pas en Mataró», comunicaven al Twitter. El missatge es publicava a les onze en punt d'aquest dimecres.

Adiff ha informat posteriorment que els trens anirien recuperant gradualment les seves freqüències de pas habituals. Per la seva banda, Protecció Civil ha activat en estat de prealerta el pla Ferrocat. 

Retards en diverses línies de Rodalies

Aquest matí també quedava solucionada una avaria a l'Hospitalet de Llobregat que deixava les línies R1, R3 i R4 amb greus retards. La incidència es va produir aquest dimarts, 27 de desembre, a la tarda al Centre de Trànsit Centralitzat.

Al voltant de dos quarts de set de la tarda d'aquest dimarts el perfil oficial de Twitter de Rodalies de Catalunya informava de l'avaria. «Adif comunica que una avaria al Control de Tràfic Centralitzat de l'Hospitalet provoca importants demores a les línies R1, R3 i R4. Tècnics d'Adif estan treballant per solucionar-la com més aviat millor».

L'avaria al Centre de Trànsit Centralitzat de Rodalies que es va produir aquest dimarts a la tarda a l'Hospitalet de Llobregat ha quedat solucionada, segons ha informat Adif poc després de les vuit del matí. La incidència va provocar considerables retards en diferents línies, que en l'inici del servei aquest dimecres eren encara d'una mitja hora. Adif, la gestora de la infraestructura, ha informat, però que la incidència ha quedat solucionada i que els trens aniran recuperant gradualment les freqüències de pas habituals.