Aturat el desnonament d'un bloc a Gràcia on hi viuen 26 ocupes amb fills menors

Deu furgonetes antiavalot dels Mossos s'han presentat a primera hora del matí a la finca, tot i que ja s'havia pogut negociar l'ajornament del desnonament

Una desena de furgonets de la BRIMO dels Mossos han arribat al carrer Sant Salvador.
Una desena de furgonets de la BRIMO dels Mossos han arribat al carrer Sant Salvador. | CatalunyaDiari.cat

Un ampli desplegament de la Brigada Mòbil dels Mossos, la unitat d'ordre públic, ha despertat aquest matí els veïns del carrer de Sant Salvador de Barcelona, al barri de Gràcia. Una desena de furgonetes s'han estacionat davant d'un bloc d'aquest carrer, amb cantonada amb carrer de Clotilde, on viuen 26 persones de manera il·legal i que el BBVA n'havia demanat el desallotjament. En el bloc, conegut com l'Armadillo, hi viuen famílies amb fills menors a càrrec.

Desnonament aturat

L'ordre judicial de desnonament estava prevista per aquest matí, 13 de juliol, i hi havia convocada una concentració per evitar el desallotjament. A última hora del vespre d'ahir l'Ajuntament, tal com va comunicar el regidor de districte Eloi Badia, havia aconseguit pactar amb el BBVA l'ajornament del llançament judicial per donar més marge als serveis socials per trobar una sortida a la gairebé trentena de persones que hi viuen.

Tot i aquesta notícia que ahir Badia va anunciar en un tuit, avui a l'hora que estava prevista l'ordre judicial una desena de furgonetes d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han presentat a la finca. L'operatiu, tenint en compte que s'havia de desallotjar tot un edifici sencer, ja estava previst amb anterioritat i els agents s'han presentat a la cita. L'autoritat judicial ha comunicat als comandaments de la BRIMO que s'havia ajornat i al voltant un quart de deu les furgonetes han abandonat el carrer de Sant Salvador. L'arribada dels agents dels Mossos ha desconcertat als concentrats, que donaven per fet que el desnonament s'havia aturat.

Aviat, nova data de desnonament

Els residents al bloc ocupat, igual com també activistes que s'han agrupat a la porta, han esmorzat davant de la finca i han celebrat haver pogut aturar el desallotjament de moment. Amb el temps que s'ha guanyat ara caldrà veure si Serveis Socials poden trobar una sortida a les famílies, si ells busquen alguna solució o si quan arribi de nou l'ordre judicial encara són en aquest bloc del carrer de Sant Salvador.


Comentaris

envia el comentari