Imatge dels Mossos d'Esquadra durant un control en una rotonda de Reus, al Baix Camp

L'aturen en un control a Tàrrega i la Policia se sorprèn amb la troballa: unes bosses

L'home té 35 anys

La Policia Local de Tàrrega de pedra davant la surrealista troballa d'aquest diumenge al matí a la mateixa localitat. En un control policial, van interceptar del cotxe d'un individu gairebé dos quilos de marihuana repartida per tot el vehicle.

Els agents van detenir diumenge un home de 35 anys de nacionalitat romanesa, després de trobar-li 1,6 quilos de marihuana repartits en bossetes, a l'interior del vehicle que conduïa. 

La policia va localitzar la droga durant un control preventiu muntat a la plaça de Josep Pont i Creus, quan passaven deu minuts de les deu del matí. 

L'home, que té antecedents penals i un odre de detenció en vigor, està acusat d'un delicte contra la salut pública, en concret per tràfic de substàncies estupefaents. 

La policia local de Tàrrega va intervenir la droga i el cotxe i ho va traslladar al dipòsit municipal. Està previst que el detingut passi aquest dilluns a disposició judicial.

Marihuana
La droga estava repartida en bossetes. | ACN

Detinguts per una plantació de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre els dies 17 i 18 de maig quatre homes i una dona, d'entre 26 i 51 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. 

A principis de febrer, la policia catalana van descobrir l'existència d'una possible plantació de marihuana en una finca rústica de Sant Gregori, al Gironès

Els investigadors van comprovar que des de l'exterior de la finca es percebia una intensa olor de marihuana i també s'escoltava el funcionament de maquinària de ventilació i refrigeració. 

Gairebé 800 plantes de marihuana

El matí del 17 de maig, efectius de la unitat d'investigació i de l'ARRO van fer l'entrada i registre amb un ordre judicial.

Dins del terreny hi havia una masia i una edificació semblant a un garatge. Durant la inspecció, els Mossos van localitzar 745 plantes de marihuana a les dues construccions repartides en diferents estances. 

Totes les plantes estaven en diferents estats de creixement, algunes en avançat estat de floració. També van localitzar 105 grams de cabdells de marihuana en una bossa de plàstic.

La masia i el garatge disposaven de tots els aparells necessaris per afavorir el cultiu i accelerar el creixement de les plantes. Van comissar 26 ventiladors, 72 transformadors, 92 làmpades, vuit filtres d'aire, tres extractors i set aparells d'aire condicionat.

Durant l’escorcoll també van descobrir que la masia tenia la llum punxada. Hi havia una doble escomesa connectada directament sense passar pel comptador.

Davant les evidències, van detenir cinc persones responsables de la plantació. A més, van denunciar penalment dues persones més que es trobaven a la masia, entre elles una menor d'edat.

Un dels detinguts va passar a disposició judicial el 19 de maig i va sortir en llibertat provisional. La resta declararan quan el jutjat els requereixi.