Imagen de archivo de un vehículo de la Policía Nacional

Eduardo, l'autor del crim del jacuzzi de Ciutadella, va matar també la seva anterior parella

Veneçuela havia sol·licitat l'extradició d'Eduardo Estela, acusat d'homicidi, però es va denegar perquè tenia la nacionalitat espanyola

La dona que va morir ofegada en quedar-se dormida en un jacuzzi inflable a Ciutadella el juny del 2018 es deia Elizabeth Pimentel Montilla. Tenia 36 anys, era d'origen veneçolà i regentava un negoci de lloguer de llanxes amb el seu marit en aquesta ciutat menorquina.

El seu marit, Eduardo Estela,  ha estat detingut aquest dimecres per la Policia Nacional com a presumpte autor de la mort. Nous indicis en la investigació apunten que el marit va intervenir en la mort d'Elizabeth, a més que Veneçuela, país natal de l'acusat, n'havia demanat l'extradició per l'assassinat de la seva anterior parella.

Elizabeth havia denunciat el seu marit per maltractaments anys enrere

En un inici, la investigació de la mort de la dona se centrava en allò que havia explicat el seu marit: que s'havia quedat adormida dins el jacuzzi. Però més endavant, els investigadors van descobrir que la dona havia consumit alcohol i MDMA (èxtasis), de forma que es podria haver desmaiat.

La investigació va determinar que la mort no era accidental, sinó que el marit podria haver-hi estat involucrat. Elizabeth l'havia denunciat anys enrere per maltractaments i havia aconseguit una ordre d'allunyament, encara que tornaven a estar junts.

Imatge arxiu maltractament
Elizabeth havia denunciat el seu marit per maltractaments anys enrere | Pixabay

Veneçuela havia sol·licitat l'extradició d'Eduardo Estela per un altre assassinat

La parella, natural de Veneçuela, va instal·lar-se a Barcelona feia deu anys, però passaven els estius a Menorca, on treballaven venent cervesa i refrescos a turistes  pels carrers de la ciutat. Elizabeth cobrava uns 60 euros al dia per vigilar que la Policia no aparegués on venien, segons una amiga propera a la parella.

Amb aquest negoci il·legal aconseguien ingressar uns 200 euros diaris, de manera que poc després van obrir un negoci junts de lloguer de llanxes 'Barbarroja.com'. L'amiga explica que «era el somni de l'Eli», però el que semblava un matrimoni feliç, en realitat era un malson. I és que Elizabeth, a més de denunciar els maltractaments, va haver de ser intervinguda quirúrgicament en una ocasió per les lesions provocades pel marit.

Veneçuela feia anys que havia sol·licitat l'extradició d'Eduardo Estela per un delicte d'homicidi contra la seva parella anterior, però la petició va ser denegada perquè l'acusat tenia la nacionalitat espanyola. Ara, se li imputa també la mort d'Elizabeth Pimentel i ha estat posat a disposició judicial.

També et pot interessar...