Els autors d'una brutal agressió al Metro de Barcelona s'estalvien la presó

Dels cinc acusats pels fets del 2015 només dos han estat condemnats i no entraran a presó | Van entrar al Metro armats amb matxets i pedres i van agredir gratuïtament a viatgers

Un dels acusats, d'esquena, durant la lectura de la sentència, al Palau de Justícia de Barcelona.
Un dels acusats, d'esquena, durant la lectura de la sentència, al Palau de Justícia de Barcelona. | Guillem RS

Aquest matí s'ha celebrat a l'Audiència Provincial de Barcelona el judici contra cinc joves que el 8 de març de 2015 van entrar amb la cara tapada i amb armes blanques a l'estació d'Entença del Metro de Barcelona. Tot i que el judici ha arrencat contra aquests cinc joves, un acord entre Fiscalia, acusació particular i la defensa ha aconseguit absoldre a tres d'ells i només condemnar a dos d'ells, un noi de nacionalitat espanyola i nascut l'any 1996, Jerico L.N., i un noi de nacionalitat espanyola i nascut l'any 1993, Brahim E., per un delicte de lesions.

Els dos condemnats i nou persones més, algunes de les quals no es van poder identificar, van entrar amb la cara tapada, armes blanques i pedres de grans dimensions a l'estació del Metro i sense cap enfrontament previ, i tampoc sense conèixer les altres persones que hi havia a l'interior de l'estació, van començar a agredir-los. Els joves van donar cops de puny i de peu a les persones que es trobaven en aquella hora, a les sis del matí, a l'estació de Metro.

Brutal agressió amb un matxet contra un viatger

Alguns dels joves van agafar un dels nois agredits mentre que un dels ara condemnats, Jerico L.N., li va clavar diverses vegades un matxet de grans dimensions que portava. Tot i que no el van fer servir, els agressors també portaven un bisturí. Dues persones van resultar ferides, una per l'arma blanca i l'altra per diversos cops. Van haver de ser operats i van estar més de dos mesos de baixa recuperant-se de les ferides.

Els dos condemnats han acceptat els fets dels quals se'ls havia acusat amb la condició que la fiscalia rebaixés la seva petició de pena dels 11 als 5 anys pels delictes de lesions i de lesions agreujades i una indemnització de més de 30.000 euros pels dos ferits. Totes les parts, l'acusació particular i la defensa, han acceptat les penes de 5 anys pels dos acusats i han demanat la suspensió de la pena per evitar que hagin d'entrar a presó.

Cinc anys de presó, que no hauran de complir

L'acusació particular no s'hi ha oposat i la Fiscalia es preveu que tampoc. Tot i ser una pena de cinc anys, en saber-se que els autors dels fets ho van fer quan estaven enganxats a la droga, i que durant aquest temps han participat en processos de desintoxicació amb èxit, s'espera que el jutge n'autoritzi la suspensió. En cas que tornin a cometre algun delicte durant aquest temps, hauran d'ingressar a la presó per complir els cinc anys de la sentència, que ja ha estat llegida i acceptada per totes les parts en la primera sessió de la vista que s'ha fet aquest dimarts a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari