Un incendi en una casa okupa deixa quatre persones ferides a Barcelona

L'avís per foc s'ha donat al voltant de les 09.00 hores, i els Bombers de Barcelona ja han aconseguit extingir-lo

Quatre persones han estat ateses per inhalació de fum aquest dimarts, 8 de gener, al matí, en  un incendi que s'ha declarat en una casa okupa de Barcelona. En concret, segons han indicat els Bombers de la ciutat comtal, el foc s'ha declarat a la Torre del Fang, una finca ocupada situada al carrer d'Espronceda de la capital catalana, al districte de Sant Andreu.

Els Bombers de Barcelona han rescatat quatre persones de l'immoble

Fonts municipals han indicat que els inquilins, tres dels quals s'havien refugiat al terrat mentre un quart s'havia quedat a l'interior de l'immoble, han estat rescatats pels equips d'emergències.  A banda, altres deu persones han pogut sortir pel seu propi peu. 

En total, quatre persones han resultat intoxicades per inhalació de fum
En total, quatre persones han resultat intoxicades per inhalació de fum | Guillem RS

Els bombers han hagut de tallar una reixa per poder accedir a l'interior de l'edifici. En total, en aquest cas han intervingut deu dotacions dels Bombers de Barcelona, vuit ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i també efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana.  Per tal de facilitar les taques d'extinció, la policia ha realitzat  talls puntuals de trànsit.

En total, deu dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat per apagar les flames
En total, deu dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat per apagar les flames | Guillem RS

Quatre víctimes mortals en dos incendis en els darrers dies

Aquest incendi a Sant Andreu té lloc després del tràgic incendi que es va declarar en un edifici de Badalona el passat dia 5 de gener. En aquell cas, el foc es va declarar en un immoble de deu plantes situat  a l'avinguda del Marquès de Mont-roig, al barri de Sant Roc de la ciutat, al voltant de les nou del matí. 

Els Bombers de la Generalitat van treballar durant més de dues hores per tal d'extingir-lo, i van confirmar un total de tres víctimes mortals i dinou persones ateses. Una de les víctimes, una dona de 92 anys, vivia a la 9a planta, mentre que les altres dues es trobaven a la 8a. Entre els ferits també hi va haver  un nadó, que va ser traslladat en estat crític a un centre hospitalari. Posteriorment,  una quarta persona també va morir en un incendi declarat al municipi de la Llagosta, a la comarca del Vallès Oriental.