Els autors de la pallissa mortal al professor d'Oviedo: Tres joves futbolistes que «no fumaven»

Els joves van confessar el passat dilluns, però només un d'ells va admetre haver-li donat un cop a la víctima
Imagen
Els tres detinguts tenen una trajectòria futbolística en diversos clubs asturians | El Español

Fa dies que es buscaven els joves culpables de la pallissa mortal a un professor d'Oviedo. David Carragal va morir després de ser ingressat a l'Hospital Universitari d’Astúries per haver patit una greu agressió la setmana passada, quan passejava amb unes amigues per Oviedo després d'una festa, al voltant de les cinc de la matinada. Uns joves li van demanar tabac i quan va dir que no en tenia perquè no fumava, el van apallissar fins a deixar-lo greument ferit.

 

Ara, els tres suposats culpables de l'agressió s'han entregat. Sorprèn la seva joventut, ja que tenen entre 18 i 19 anys. Els tres són amics i molt coneguts per la seva passió pel futbol, ja que tenen una trajectòria futbolística relacionada amb importants clubs asturians com el Club Deportiu Llanes i el Ribadsella. Els seus noms, segons 'El Español', responen a les inicials R.B., J.C. i A.S. I són veïns de Llanes, els dos primers, i de Colloto el tercer. Els tres joves han estat descrits com forts i esportistes, fets pels quals la seva defensa al·lega que l'agressió no pot tenir res a veure amb el tabac.

 

Només un d'ells reconeix l'agressió

Només un dels tres acusats reconeix haver participat en l'agressió, concretament ha afirmat va ser l'autor de la puntada que podria haver posat fi a la vida de David, però, ha assegurat no poder afirmar si realment va arribar a tocar-lo. En general, el seu relat dels fets és molt diferent del publicat fins al moment. Els acusats han assegurat que van tenir una «trobada casual» amb David, durant les festes de La Florida d'Oviedo, però que en cap cas li van propinar una brutal pallissa.

 

La versió de l'advocat dels tres joves és que degut a la seva condició d'esportistes és impossible que li demanessin un cigarret a David, ja que «no fumen». En la seva declaració, expliquen que la víctima es va posar agressiva i va començar a increpar-los perquè un d'ells va mirar a una de les amigues que l'acompanyaven.

 

David y Mamel murieron en trágicas circunstancias
David, a la dreta, va morir a causa dels cops que va rebre al cap  | Facebook (Lliliana Gonzalez Alvarez)

 

L'advocat dels acusats assegura que «no fumaven»

Aquesta versió discrepa amb l'oficial, ja que es va confirmar que David va perdre la vida víctima dels nombrosos cops rebuts que li van provocar traumatismes cranioencefàlics. En tot cas, la Policia no veu «acarnissament», però fa una crida a possibles testimonis per poder-ho aclarir, degut a les «discrepàncies» de les dues versions.

 

Els tres joves van confessar aquest passat dilluns a causa de, segons la seva versió, les pressions policials. El mateix dia van ingressar al calabós i el  dimecres van passar a disposició del Jutge d'Instrucció número 4 d'Oviedo. L'autor confés de la puntada va ingressar a presó per un delicte d'homicidi dolorós, els altres dos van quedar en llibertat acusats d'omissió del dret de socors.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari