Fotomuntatge de Marta del Castillo i del seu avi, José Antonio Casanueva

L'avi de Marta del Castillo, després de les paraules de Cuco, creu saber què va passar

José Antonio Casanueva té clar què hi ha darrere d'aquest nou gir en el cas de Marta del Castillo

Ahir al matí va començar el judici contra Javier García Marín, 'El Cuco', i la seva mare, Rosalía García. Judici al qual han arribat perquè el 2011 suposadament van mentir quan van declarar sobre el crim de Marta del Castillo. I només començar la vista, la confessió del jove va sorprendre tothom. És més, va provocar que l'avi de la víctima es pronunciés davant dels mitjans per primera vegada.

José Antonio Casanueva, després de veure com l'acusat reconeixia que el 2011 no va dir la veritat, va parlar públicament per a deixar clar que sap perfectament perquè s'ha produït aquesta declaració. Té clar que és una estratègia.

L'avi de Marta del Castillo trenca el seu silenci

Que 'El Cuco' afirmés ahir al matí que va mentir al judici de Marta ha enxampat tothom per sorpresa. Aquesta declaració era inesperada i pot canviar molt les coses.

Pot passar que el jutge decideixi no continuar endavant amb el procés perquè Javier ja ha confessat. Per tant, només hauria d'imposar la pena corresponent.

Però també pot passar que aquesta confessió faci un gir al cas de la jove i es decideixi seguir endavant. I és que podria servir per a saber què va passar realment al pis del carrer León XIII, a Sevilla, on Marta va morir.

El Cuco, amb dos aspectes diferents
El Cuco ha reconegut que va mentir | Cedida

La declaració de l'acusat ràpidament va generar reaccions, entre les quals la de l'avi de Marta. José Antonio era als jutjats, i en saber el que havia passat, va parlar amb la premsa. Va manifestar: «No esperava que reconeguessin que van mentir, i això és important per a nosaltres».

«Que reconeguin que van mentir podria donar lloc al fet que el judici se'n vagi per una altra banda. La sentència que han dictat els jutges anteriors no coincideix, per tant, amb el que ara pot venir».

Així mateix, va afegir que el que va dir el jove fa evident el que va passar al pis del carrer León XIII la nit dels fets. Primer, que ell hi va ser, i segon, que també hi podria haver estat el germà de Miguel Carcaño.

Per això, l'avi de Marta va exposar que hi ha dues coses que serien fonamentals en aquest judici. En concret, va fer referència a «la declaració de Carcaño i la confrontació d'aquest amb 'Cuco', que ja es va demanar anteriorment entre tots dos. Però ja sabeu el que hi ha pel mig».

Unes paraules amb què va deixar de manifest el que sempre s'ha rumorejat sobre el cas. Ens referim als erros que s'han produït dins del judici del crim i que han portat a aquest punt. Sí, a la situació que el germà de Miguel no hagi estat jutjat com és degut ja que el cos de Marta segueix sense aparèixer.

D'acord amb el que s'ha exposat, l'avi de la víctima es va mostrar bastant escèptic que els fets puguin canviar les coses.

José Antonio parla sobre l'acusat

En aquest punt se li va preguntar per què creu que 'Cuco' només va fer aquesta confessió i no va declarar res més. I sobre això, va ser molt clar: «Tot això està manipulat per l'advocat que tenen».

En relació amb aquesta 'tàctica', ha assenyalat que, a més, l'acusat «ha canviat de fisonomia i ja no és tan fatxenda». Vaja, que, segons ell, es tracta d'una estratègia perquè el jove i la seva mare es vegin el menys esquitxats possible.

Finalment, sobre els pares de Marta, que han de declarar avui, va exposar que «estan fets pols». I quan els reporters li van preguntar com estava, va dir: «Estic bé, no estic malament, però el que ha passat no és el que m'esperava».

José Antonio Casanueva, l'avi de Marta del Castillo
José Antonio té clar que el que va passar ahir al jutjat és una estratègia | Europa Press