Cordó policial de la Policia Nacional

Commoció després de confirmar-se la mort d'un nadó de 19 mesos

El nen s'ha ofegat en una piscina privada a la localitat d'Aigües (Alacant)

Tràgica notícia és la que s'acaba de donar a conèixer, i és que un petit de tan sols 19 mesos ha mort al nostre país. En concret, ha perdut la vida a la localitat d'Aigües (Alacant) després d'haver-se ofegat en una piscina privada. Així doncs, absoluta consternació la qual existeix a la Comunitat Valenciana i a l'esmentat municipi per aquest inesperat i fatal accident.

El nadó de 19 mesos mort ofegat

De moment, han transcendit molt poques dades d'aquest succés. Però segons el que va revelar el CICU (Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències) va tenir lloc ahir dimecres, cap a les 18.15 hores. Hora en què es va rebre l'avís que un nen necessitava urgentment ajuda mèdica.

S'ha exposat que el menor havia caigut en una piscina privada d'Aigües i que s'havia rescatat, però estava inconscient. Un veí del lloc va optar per fer-li a la víctima la pertinent reanimació cardiopulmonar fins que van arribar els sanitaris. I tot seguit ho van fer a l'helicòpter medicalitzat de la província.

Els metges van continuar amb la reanimació i amb altres tècniques per intentar salvar la vida del nen. Tot i això, no ho van poder aconseguir i finalment van haver de certificar la seva mort, que ha deixat destrossada la seva família.

Imatge dels peus d'un nen nedant a una piscina
El nen va ser rescatat de l'aigua ja inconscient | Canva

El cas ha generat una veritable desolació en aquesta regió, en què fa tan sols uns dies moria un altre nen per ofegament. Aquesta altra mort va tenir lloc dissabte passat a la valenciana platja de Canet d'en Berenguer.

El petit de 6 anys era al costat de la seva mare i germà en una zona on, segons la 'SER', està prohibit el bany pels forts corrents. Tota la família, en un moment donat, va caure en un esvoranc de diversos metres. La dona i l'altre fill van aconseguir sortir a la superfície, però no van aconseguir rescatar el menor.

Aquest finalment va ser trobat pels GEAS quatre hores després. Havia mort ofegat, i el seu cos va ser trobat a quinze metres de distància d'on havia passat i a quatre metres de profunditat.

Consells per evitar ofegaments infantils

Aquests dos successos no són aïllats, ja que quan arriba l'estiu, lamentablement, es produeixen més morts de menors que perden les seves vides a les piscines o al mar. Per aquest motiu, és important que els adults que hi van no dubtin a prendre les mesures de precaució necessàries per evitar una tragèdia d'aquest tipus.

Així, per exemple, el consell primordial és que de cap manera cal perdre'ls de vista. Els nens han d'estar sempre supervisats i controlats pels grans, ja que qualsevol badada en aquest sentit pot acabar amb aquells a l'aigua.

Imatge d'unes escales d'una piscina
De cap manera cal perdre de vista els nens a platges i piscines | Catalunya Diari

No cal dir que és rellevant que en tot moment els petits portin posat un flotador o qualsevol altre sistema que exerceixi de salvavides. I per descomptat, tampoc s'ha d'oblidar que és essencial que els nens comencin a fer classes de natació com més aviat millor.

A totes aquestes recomanacions cal unir-ne d'altres que, semblen lògiques, però que, de vegades, no són tingudes en compte. Amb això ens referim al fet que no cal banyar-se a zones prohibides, ja estiguin establertes permanentment o així ho indiqui la puntual bandera.

Una sèrie de consells que s'han de tenir molt en compte, com d'altres que atorga l'Associació Espanyola de Pediatria, especialment a l'època estival. Només complint els esmentats es podrà evitar que els infants de la família no corrin riscos innecessaris que puguin arribar a acabar amb les seves vides.