Imatge de l'explosió que ha tingut lloc en una fàbrica de Calahorra, a La Rioja.

Dos morts en una gran explosió a Espanya: hi ha 250 nens a prop

Els fets han tingut lloc a una planta de biodièsel de la ciutat de Calahorra, a la Rioja

Tragèdia a Calahorra. L'explosió en una planta de biodièsel de la ciutat de La Rioja ha provocat dos morts i la fàbrica ha estat desallotjada. L'incident s'ha produït a les 12.55 hores d'aquest dijous, 26 de maig. 

La Delegació del Govern ha confirmat que hi havia 250 nens d'excursió a prop d'on ha tingut lloc l'explosió. Segons la mateixa font, els menors es troben en bon estat i han estat evacuats de l'espai amb autobusos. 

El lloc ja ha estat evacuat, sent el balanç oficial de dues víctimes mortals. Totes les persones que hi eren, inclosos veïns i periodistes, han estat evacuats.

L'espai, desallotjat

L'explosió en una planta de biodièsel de Calahorra ha obligat a desallotjar l'espai, on hi havia 250 nens. 

Segons avança el Diario La Rioja, els treballadors de la planta asseguren que han explotat diversos tancs de la planta. La columna de fum després de l'explosió es veu a quilòmetres de distància i a hores d'ara es desconeix si hi ha més víctimes mortals després de l'explosió.

Amplien el perímetre de seguretat

L'ajuntament de Calahorra ha demanat expressament a la ciutadania que abandonin els polígons per l'existència de risc d'explosió. Segons Europa Press, el perímetre de seguretat s'ha ampliat fins a més d'un quilòmetre. Temen que les flames arribin a algun dipòsit limítrof.

Fins al lloc de la deflagració s'han desplaçat recursos de SERIS, Bombers del CEIS-Rioja i Logronyo. També formen part del dispositiu diverses patrulles de Policia Local de Calahorra i Guàrdia Civil. La prioritat és assegurar la seguretat del perímetre i que no es produeixin més explosions.

L'explosió ha desencadenat una forta columna de fum que és visible des de diversos quilòmetres de distància. En aquests moments la gran columna de fum negre és visible des de punts com Alfaro o Aldeanueva de Ebro.