Muntatge fotogràfic dels pares de Marta del Castillo i la seva filla.

Els àudios d'El Cuco que donen esperances als pares de Marta del Castillo

'El Cuco' podria conèixer el parador de Marta

El passat mes de gener es van complir 13 anys de la desaparició de Marta del Castillo. En aquest temps han intentat fer tot el possible per trobar el seu cos, però els treballs de cerca no van aconseguir res. Un dels que podria conèixer el seu parador seria Javier García Marín, àlies 'ElCuco', que serà jutjat a partir d'aquest dijous.

Ningú aconsegueix treure's del cap el tràgic succés ocorregut a Sevilla el 2009. La jove va desaparèixer una nit i a partir d'aquell moment hi ha moltes incògnites amb el que va passar aquell dia. 

Tant 'El Cuco' com la resta d'amics que es van veure implicats en la desaparició de la sevillana van guardar silenci. Les poques vegades que s'han pronunciat sobre Marta eren per contradir les seves versions. Al llarg de la investigació van donar dades confuses.

Van anar canviant els seus discursos pel que fa a la ubicació del cos de la menor. Els operatius policials van cercar el riu i algunes finques, però mai la van poder trobar.

El judici contra 'El Cuco' i la seva mare

Aquest dijous, tant 'ElCuco' com la seva mare, Rosalía García, es veuran les cares davant del jutge. Estan acusats de tramar un pla per enganyar el tribunal que jutjava la mort de la sevillana. Demanen per a ells una pena entre vuit mesos i dos anys de presó.

Abans, el noi ja havia estat condemnat a dos anys i onze mesos d'internament en un centre de menors. Aquella vegada va ser per encobrir Miguel Carcaño, que va ser condemnat a 21 anys de presó.

Marta del Castillo
'El Cuco' ha declarat per fals testimoni en el cas de Marta del Castillo | Cedida

El jutjat de Sevilla imputa mare i fill per un delicte de fals testimoni. El magistrat considera que entre ells «van urdir un pla» amb un únic propòsit. Volien enganyar la justícia sobre el que va passar la nit del 24 de gener del 2009.

Els pares de Marta del Castillo sol·liciten per a Javier García dos anys de presó i 1800 euros de multa. Per part seva, la Fiscalia ho rebaixa a vuit mesos i una multa de 1500 euros.

Acusat de mentir

El jutge revela que el 25 d'octubre del 2011 va prestar declaració com a testimoni quan ja era més gran. Va assenyalar de «manera falsa» que a la tarda dels fets no havia estat al pis de Carcaño, lloc on van posar fi a la seva vida.

Les proves evidencien que en contra del que s'ha declarat, sí que va romandre a l'immoble del carrer León XIII. La seva estada a la casa es va allargar fins a les 20.30 hores. També hi ha indicis que aquell mateix dia va estar amb un altre dels seus amics a les 22.30 hores.

Mguel Carcaño, l'assassí de Marta del Castillo
Miguel Carcaño va ser condemnat a 21 anys de presó | LND

Uns àudios que poden ser claus en el cas de Marta del Castillo

En el cas de Marta del Castillo, sorgeix una nova figura, que és la de l'infiltrat. Es tracta d'un agent de policia que, vestit de paisà, va intentar acostar-se a la mare de Javier García per guanyar-se la seva confiança. Sabia que així podria accedir a certa informació que estaven ocultant.

Va aconseguir una gravació on s'involucra aquesta dona. Estaria al corrent d'on es troba el cadàver de la noia desapareguda el 2009.

Revelava que «el cos de Marta no apareixerà». Aquests àudios van ajudar a reobrir la investigació, deixant clar que hi ha persones que saben més del que diuen. Per tant, la situació podria canviar en qüestió de temps.

Mentrestant, els pares de Marta del Castillo no perden l'esperança. Només volen recuperar el cos de la seva filla.